10 alimente ce nu trebuie congelate niciodata

10 alimente ce nu trebuie congelate niciodata

Congelarea anumitor alimente este utila pentru pastrarea prospetimii lor timp indelungat. Exista, insa, alimente a caror congelare trebuie evitata.

Iata 10 astfel de alimente:

1. Pepenele verde nu trebuie congelat niciodata, deoarece isi pierde proprietatile nutritionale si continutul mare de antioxidanti benefici, pentru organism.

2. Rosiile sunt legume gingase, care isi pierd textura si gustul, daca sunt congelate.

3. Cartofii nu trebuie congelati niciodata, deoarece temperaturile scazute descompun amidonul din acestia, crescand continutul de zahar. Cartofii congelati, gatiti la temperaturi ridicate produc o chimicala, cauzatoare de cancer.  

4. Ceapa se inmoaie si devine cleioasa daca este congelata intreaga si acest lucru trebuie evitat. Cu toate acestea, ceapa maruntita poate fi pastrata intr-un recipient etans, la temperaturi nu foarte scazute, timp de cateva zile.

5. Mierea congelata sau topita isi pierde gustul si textura. In contact cu temperaturile scazute, aceasta poate incepe sa se cristalizeze. Astfel, mierea trebuie pastrata la temperatura camerei, intr-un borcan, cu inchidere etansa.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ouale sunt alimente comune in societatea actuala. Putini sunt cei care nu au consumat, macar o data...
Diabetul de tip 2 este foarte raspandit in lume, afectand 90%-95% dintre cele 18,2 milioane de diabetici....
Digestia este procesul de descompunere a alimentelor ingerate in componente simple, care pot fi absorbite de catre...