10 beneficii ale ceaiului verde

10 beneficii ale ceaiului verde

Ceaiul verde este foarte apreciat in intreaga lume, datorita gustului placut si proprietatilor sale antivirale, antioxidante, antiinflamatorii si de protectie a dintilor.

Iata 10 beneficii ale acestui tip de ceai:

1. Imbunatateste sanatatea creierului, impiedicand aparitia bolilor Alzheimer si Parkinson si incetinind procesul de degradare a neuronilor. Consumati 1-2 cani de ceai verde pe zi, pentru a va imbunatati memoria si a preveni aceste boli.

2. Scade glicemia bolnavilor de diabet, datorita polifenolilor si polizaharidelor si stimuleaza productia de insulina in pancreas, regland glicemia si absorbind glucoza in cazul diabetului de tip 1.

3. Reduce colesterolul nociv din sange si creste nivelul colesterolului benefic.

4. Mentine dintii sanatosi, datorita continutului de fluor si polifenoli, care omoara bacteriile ce degradeaza dintii, improspateaza respiratia, protejeaza impotriva cariilor si a afectiunilor gingivale.  

5. Tine sub control greutatea corporala, impiedicand depunerile de grasime, mai ales in zona abdominala, datorita continutului de antioxidanti, ce ajuta la arderea mai rapida a caloriilor.

6. Impiedica caderea parului, datorita antioxidantilor, ce incurajeaza regenerarea acestuia. Consumati o cana de ceai verde pe zi si spalati-va pe cap cu acesta, lasandu-l sa actioneze si clatindu-l dupa 10 minute, repetand operatiunea de cateva ori pesaptamana, timp de cel putin o luna, pentru a inlatura matreata si a usca scalpul.

7. Incetineste procesul de imbatranire, datorita antioxidantilor, ce protejeaza pielea impotriva radicalilor liberi daunatori.

8. Scade tensiunea arteriala si reduce riscul aparitiei hipertensiunii, suprimand angiotensina, ce cauzeaza aceasta afectiune.

9. Reduce riscul aparitiei cancerului de san, de prostata, de colon, pancreatic, esofagian, de vezica, de plamani si de stomac, datorita continutului ridicat de antioxidanti. Consumati 4 cani de ceai verde pe zi, in acest sens.

10. Intareste oasele, datorita continutului ridicat de fluor. Consumul regulat de ceai verde previne riscul aparitiei osteoporozei si a fracturilor specifice acestei afectiuni. Mai mult, acest tip de ceai ajuta la pastrarea densitatii osoase in parametri normali, datorita proprietatilor sale antioxidante si antiinflamatorii.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Beneficiile ceaiului verde sunt cunoscute de secole in Asia si de ceva vreme acestea au devenit cunoscute...
Metabolismul este procesul prin care organismul transforma mancarea in energie. Rata metabolica de baza ajuta la buna...
In prezent, din ce in ce mai multi oameni adopta o alimentatie sanatoasa, fiind foarte atenti la...