Cum poate fi impiedicata coacerea rapida a bananelor ?

Cum poate fi impiedicata coacerea rapida a bananelor ?

Bananele isi schimba culoarea in maro din diferite motive.

Atunci cand taiem o banana, oxigenul afecteaza enzimele din aceasta, descompunand pigmentul galben al bananei si colorand-o in maro.

Iata cum poate fi impiedicata coacerea rapida a bananelor:

1

Bananele in coaja:

Cumparati banane cu coaja verde la capete si galbena la mijloc, lucru care arata ca sunt putin necoapte. Asigurati-va ca bananele nu au puncte maronii sau diferite semne, cum ar fi gauri sau zgarieturi, deoarece acestea expun mijlocul bananei la aer si grabesc procesul de coacere.

Nu alegeti banane galbene, deoarece acestea sunt deja coapte si se vor deteriora foarte rapid.

Pastrati bananele la temperatura camerei pana se coc. Evitati expunerea acestora la caldura, deoarece procesul de coacere va fi accelerat. Nu puteti bananele necoapte in frigider, deoarece coaja lor se va innegri, fara ca bananele sa se coaca.  

Pastrati bananele separat de alte fructe sau legume, deoarece acestea elimina un hormon, care grabeste coacerea bananelor.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Deshidratarea bananelor nu este un lucru complicat si prin aceasta procedura puteti obtine o gustare sanatoasa, pentru...
Un somn odihnitor sta la baza bunei functionari a intregului organism. Iata ce alimente sunt indicate si...
Inflamarea vezicii urinare reprezinta o afectiune dureroasa, ce necesita tratament cu antibiotice si care poate cauza infectii...