Prunele: inamicul de temut al cancerului de colon

Prunele: inamicul de temut al cancerului de colon

Oamenii de stiinta din Berlin au descoperit ca oamenii care consuma zilnic cel putin sase prune proaspete sau uscate, timp de trei saptamani diminueaza riscul de a se imbolnavi de cancer de colon.

Conform unui studiu intreprins la Universitatea din Berlin, persoanele consumatoare de prune au mai putine probleme cu oasele, dar si cu cresterea colesterolului rau.

Beneficii prune:

Prunele sunt un aliat important pentru sistemul nervos, pentru ficat si stomac.

Aceste fructe te scapa de inflamatiile localizate la nivelul ficatului si splinei, scad aciditatea sucului gastric, sunt un medicament auxiliar in gastrite, ulcer stomacal si duodenal.

Avand efect diuretic si laxativ, prunele detoxifica organismul si contribuie la imbunatatirea starii de sanatate in cazul persoanelor bolnave de ateroscleroza, colecist, hipertensiune si rinichi.

Principalul ingredient cu beneficii asupra organismului este resveratrolul. Aceasta substanta este cel mai puternic antioxidant cunoscut pana in prezent.

Cum sa beneficiezi de proprietatile miraculoase ale prunelor?

Un pahar de suc de prune, inainte cu o jumatate de ora de mesele principale, ajuta la intarirea sistemului imunitar, creste rezistenta organismului la infectii, ceea ce este foarte bine tinand cont de faptul ca toamna e foarte aproape, si este un tonic eficient pentru sistemul nervos.

Sucul de prune, ca si fructul intreg, de altfel, este un laxativ natural care ajuta la digestie, lucru pe care il stiu multe persoane cu probleme digestive si care adesea apeleaza la aceasta bautura. Ca laxativ natural, sucul de prune contribuie la eliberarea toxinelor din organism, dar si la eliminarea excesului de grasimi. Ceea ce trebuie sa stii e ca pentru a pierde din greutate trebuie sa bei zilnic doua pahare de suc de prune.

Pruna este si un fruct care are puternice calitati energizante. Acest lucru se datoreaza zaharurilor pe care le contine si care potenteaza capacitatea energetica a organismului, intervenind si stimuland sistemul muscular si nervos. Pentru cei care depun eforturi fizice mari, se recomanda mai ales folosirea fructelor uscate, deoarece au o valoare energetica de cinci ori mai mare decat cele proaspete.

Proprietati prune

Alaturi de resveratrol, prunele contin apa; zaharuri, distribuite intre glucoza, fructoza si zaharoza; fibre alimentare (celuloza si pectine); acizi organici, care favorizeaza eliminarea acidului uric; saruri minerale, in special potasiu; vitamine (B1, B2, B3, B6, C, E si D); antociani (in coaja), substante antioxidante care confera fructului culoarea specifica; tanini si substante amare, in frunze si scoarta pomului. Prunele uscate au un continut caloric mai ridicat decat cele proaspete si o concentratie mai mare de vitamine si saruri minerale.

Alte beneficii ale consumului de prune

Daca esti fan al prunelor este bine sa stii ca acestia au beneficii remarcabile asupra organismului. Prunele stimuleaza memoria, ajuta in procesul de slabire, previn boline de inima, combat anemia, trateaza constipatia, intaresc oasele si foarte important este ca ne feresc de cancer.

Atentie! Prunele uscate nu sunt recomandate persoanelor care sufera deja de diabet zaharat pentru ca au o concentratie ridicata de glucide, dar in schimb  prunele uscate ajuta in cura de slabire. De asemenea, consumul de prune este contraindicat in diareea acuta sau cronica si in caz de suferinte renale, cum sunt pietrele la rinichi.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Prunele sunt grozave, indiferent daca sunt consumate in stare naturala, uscate sau fosolite in gemuri si compoturi....
Dulceata preferata te imbie, mai ales in sezonul rece, cand fructele cam lipsesc de pe tarabe. Spre...
Vrei sa dai orice musafir pe spate, dar nu prea ai timp sa prepari cine-stie-ce desert? In...