Cum te ajuta macrisul. Beneficii nebanuite!

Cum te ajuta macrisul. Beneficii nebanuite!

Macrisul este o planta cu foarte multe calitati medicinale si culinare. Din pacate, a cam fost uitat de romani. Asa ca , azi, iti amintim la ce ne ajuta aceasta planta minunata.

Ce contine macrisul - frunzele au mult acid oxalic(de aici gustul acrisor), clorofila, vitamine(in special, C) si fier.

La ce-l folosim

- in bucatarie - salate, supe, borsuri, piureuri.

- in medicina naturista, ca digestiv, depurativ, diuretic, laxativ, antiscorbutic.

Este indicat in afectiuni pulmonare, astm, sensibilitate gastrica, atrita, guta, reumatism, calculi renali si colici nefritice.

Reteta supa-crema de verdeturi

Ingrediente:

- frunze macris,

- stevie,

- loboda,

- spanac,

- praz,

- leurda,

- radacinoase.

*Cantitatile de verdeturi se folosesc dupa propria dumneavoastra apreciere.

Mod de preparare:

- opareste frunzele cu apa fierbinte, fierbe leguminoasele, amesteca-le pe toate intr-un blender, cu apa in care au fost fierte sau oparite.

- adauga sare, dupa gust.

Se serveste calda, cu verdeata proaspat tocata deasupra. Aceasta supa este un excelent laxativ natural.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Macrisul este o planta perena de la care folosim frunzele in diverse preparate culinare. Macrisul se pregateste...
Mielul cu macris este un preparat culinar care se gateste in bucataria romaneasca primavara, in perioada Pastelui. ...
Citeste prospectul medicamentului Teotard 200mg, 350 mg, capsule si afla pentru ce este indicat si cum se...