Afla cum se construieste un adapost pentru pisici

Afla cum se construieste un adapost pentru pisici

Viata pisicilor nedomesticite si neimblanzite poate fi foarte grea, mai ales daca traiesc in locuri reci.

Zapada si ploaia pot cauza moartea multor pisici, mai ales a acelora care sunt prea speriate, sa intre in casa. Pisicile vagaboande au o rata de supravietuire scazuta, in comparatie cu cele domestice, iar moartea si ranirea lor sunt cauzate de conditiile meteo extreme, de bolile transmisibile, de masini si de luptele pentru apararea teritoriului.

Daca doriti sa aveti grija de pisicile fara stapan, din cartier, puteti construi un adapost, dupa cum urmeaza:

1

Pregatirea materialelor. Veti avea nevoie de niste sacose de plastic, de niste bucati de polistiren, de un manunchi de lana si de niste materiale pentru culcus, cum ar fi prosoape vechi, paie sau paturi. Pastrati, de asemenea, la indemana, un capsator si un cutit.

2

Costruirea adapostului.

- Faceti o gaura medie intr-o parte a sacosei, prindeti lana cu capse deasupra gaurii, in interiorul sacosei, aceasta va avea rol de usa si va impiedica intrarea frigului in adapost.

- Puneti bucatile de polistiren in interiorul sacosei, pentru a-l izola si lipiti-le pe toti peretii interiori ai sacosei. Polistirenul va pastra interiorul adapostului cald.

- Urmatorul pas presupune asamblarea culcusului, din materiale curate si care sa nu aiba miros de oameni, deoarece pisicile vor evita adapostul, in acest caz. Puteti folosi si paie sau fan. Puneti polistiren in partea de sus a sacosei si aplicati un capac de plastic de-asupra.

3

Pozitionati adapostul pentru pisici, intr-un loc ferit de ploaie, vant si zapada. Puteti pune recipiente pentru mancare si apa in interior. Daca doriti ca adapostul sa aiba spatiu suficient pentru mai multe pisici, folositi o sacosa mai mare.

Astfel de adaposturi vor fi extrem de utile, pentru pisici, mai ales in sezonul rece.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Te-ai intrebat vreodata cat de inteligenta este pisica ta? Cunosti macar un proprietar de caine care se...
Insuficienta renala este, din pacate, o problema de sanatate destul de comuna la pisici. Nu exista o...
Care animal crezi ca este cel mai destept? Este o intrebare dificila, desigur, deoarece diferite animale sunt...