Cum trebuie ingrijiti cainii iarna

Cum trebuie ingrijiti cainii iarna

Cainii sunt sensibili la frig, la fel ca oamenii si necesita o ingrijire speciala in sezonul rece.

Iata cum trebuie sa va ingrijiti cainele iarna:  

In primul rand trebuie sa ingrijiti blana cainelui in mod corespunzator si sa nu il tundeti niciodata iarna, deoarece aceasta ii tine de cald. De asemenea trebuie sa periati blana, pentru a-i descalcii firele, deoarece in caz contrar frigul si zapada vor patrunde pana la piele si cainele va avea de suferit.

Faceti baie cainelui in interior si aveti grija ca blana acestuia sa fie complet uscata, inainte de a-l lasa sa iasa afara, pentru a evita eventualele raceli.  

Scurtati firele de par de pe labute, pentru a impiedica patrunderea ghetii sau a zapezii intre degete.

Evitati hranirea in exces a cainelui, pentru ca acesta sa nu devina supraponderal peste iarna, insa nu uitati sa-l hraniti regulat, pentru ca organismul sau sa produca suficienta caldura si energie.

Tineti cainele la distanta de bolile si pericolele din sezonul rece, cum ar fi infectiile repiratorii, degeraturile si consumul de substante toxice (antigel). Daca cainele este mereu curat si uscat, acesta nu se va imbolnavi de tuse caineasca si nu va contacta infectii ale aparatului respirator.

Faceti plimbari scurte cu cainele atunci cand temperatutra este foarte scazuta, pentru a nu se raci.

Nu va lasati cainele sa se joace pe gheata, deoarece isi poate sclinti sau fractura picioarele.

Informati-va cat de sensibil este cainele la frig, in functie de rasa. Anumite rase de caini nu suporta deloc frigul si ar trebui sa stea doar in casa iarna, altele pot sta si afara, daca au un adapost corespunzator.

Daca cainele sta afara, asigurati-i un adapost bine izolat, cu o podea ridicata cel putin 20 cm de la sol si cu un pat de paie sau material izolant, pentru a preveni racirea custii de jos in sus.

Aveti grija ca adapostul sa protejeze cainele de vant, deoarece acesta creste intensitatea frigului.

Toti cainii ar trebui tinuti in casa, daca temperaturile sunt foarte scazute.

Verificati zilnic daca nu exista fisuri in acoperisul adapostului cainelui si asigurati-va ca culcusul acestuia este calduros si uscat.

Curatati si schimbati in mod regulat culcusul cainelui, pentru a-l pastra curat si a evita aparitia puricilor.

Daca afara este foarte frig, imbracati-va cainele in haine speciale, pentru a le tine de cald. Exista o serie de optiuni in acest sens, in functie de rasa.

Folositi ghetute pentru a proteja labutele cainelui, atunci cand acesta paseste pe zapada sau sare, deoarece prima este foarte rece, iar a doua are efect iritant.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca ai avut vreodata un caine, stii cat de credincios si loial este acest animal de companie....
La fel ca omul, prietenul sau vechi, cainele, poate dezvolta diverse alergii. Descoperirea acestei reactii specifice a...
Hranirea puilor de caine la tata este esentiala pentru dezvoltarea armonioasa a acestora. De aceea, trebuie sa...