Afla cum se fac vinetele prajite cu aluat de clatite

   Afla cum se fac vinetele prajite cu aluat de clatite

Pentru vinetele prajite se prepara un aluat de clatite.

Ingrediente:

- 3 vinete mijlocii,
- 2 linguri de faina,
- 150 grame branza telemea,
- un galbenus,
- untura pentru prajit vinetele.

Pentru aluat de clatite:

- un ou, ½ ceasca de faina,
- ½ ceasca de lapte,
- sare,
- unt topit pentru uns tigaia.

Mod de preparare:

1

Se aleg vinele mijlocii, se taie felii, se oparesc si se sareaza.

2

Dupa ce au stat sub teas 20 de minute, se scurg, se sterg, se dau prin faina si se prajesc in untura fierbinte.

3

Dinainte avem pregatit un aluat de clatite: separat frecam branza rasa cu un galbenus, astfel incat sa fie pasta potrivit de legata.

4

Se iau cate 2 felii de vinete, se pune intre ele cate putina branza, apasand ca sa fie bine unite.

5

Se dau prin aluatul de clatite si se rumenesc in untura multa fierbinte.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O reteta de vara cu legume care are o aroma deosebita sunt chiftelele de vinete coapte asezonate...
Pentru aceasta reteta se folosesc ardei grasi, rosii sau verzi care se umple cu vinete si se...
Se aleg pentru conservele de iarna vinete tinere, proaspete, de marime potrivita, care sa incapa cate doua...