Afla cum se fac vinetele umplute la cuptor

 Afla cum se fac vinetele umplute la cuptor

Aceasta reteta de vara este un aperitiv cald delicios, perfect pentru orice masa din zi.

Ingrediente:

- 6 vinete mijlocii,
- o lingura de faina,
- 2 linguri de branza rasa,
- 2 oua,
- o ceasca lapte,
- 2 linguri de unt.

Mod de preparare:

1

Se aleg vinete potrivit de mari. Dupa ce s-a taiat capatul dinspre coada, se taie vinetele in doua, in lungime.

2

Se pun in apa clocotita si se tin un sfert de ora. Se scot, se sareaza si se asaza pe masa de lemn, deasupra punandu-se un fund cu greutati pe el.

3

Se tin astfel o jumatate de ora sa se scurga. Dupa ce au stat o jumatate ora la teasc, se scot, se scobeste miezul si se asaza vinetele intr-o forma de pamant unsa cu unt.

4

Dintr-o lingura de unt si una de faina se face un rantas care se stinge cu putina apa sau lapte. 

5

Se amesteca cu branza, miezul de la vinete bine tocat, galbenusurile, sare si la urma albusurile spuma.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Se aleg pentru conservele de iarna vinete tinere, proaspete, de marime potrivita, care sa incapa cate doua...
Aceasta reteta de post este deosebit de gustoasa daca stii sa o prepari ca la carte. Ingrediente: ...
Aceste legume de vara se pot umple cu carne, dar si cu alte ingrediente. Iata ce varianta...