Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Aceasta reteta de vara este un aperitiv cald delicios, perfect pentru orice masa din zi.
Aceasta reteta de vara este un aperitiv cald delicios, perfect pentru orice masa din zi.
Ingrediente:
- 6 vinete mijlocii,
- o lingura de faina,
- 2 linguri de branza rasa,
- 2 oua,
- o ceasca lapte,
- 2 linguri de unt.
Mod de preparare:
Se aleg vinete potrivit de mari. Dupa ce s-a taiat capatul dinspre coada, se taie vinetele in doua, in lungime.
Se pun in apa clocotita si se tin un sfert de ora. Se scot, se sareaza si se asaza pe masa de lemn, deasupra punandu-se un fund cu greutati pe el.
Se tin astfel o jumatate de ora sa se scurga. Dupa ce au stat o jumatate ora la teasc, se scot, se scobeste miezul si se asaza vinetele intr-o forma de pamant unsa cu unt.
Dintr-o lingura de unt si una de faina se face un rantas care se stinge cu putina apa sau lapte.
Se amesteca cu branza, miezul de la vinete bine tocat, galbenusurile, sare si la urma albusurile spuma.
Cu o lingura se umplu vinetele cu aceasta compozitie, se presara branza rasa si se dau la cuptor, la foc bun.
Mod de servire:
Se servesc in forma calde sau reci.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.