Afla cum se face fasolea boabe cu slanina

Afla cum se face fasolea boabe cu slanina

O reteta de sezon foarte apreciata de gurmanzi este fasolea boabe cu slanina.

Fasolea uscata se poate pregati cu ciolan afumat, dar si cu alt tip de carne, cum ar fi slanina.

Ingrediente:

- 500 grame fasole uscata,
- un paharel vin rosu,
- o ceapa,
- 2 linguri de untura,
- 100 grame slanina afumata,
- o lingura de bulion,
- o frunza de dafin.

Mod de preparare:

1

Se alege fasole cu bobul mare. Se tine, inainte de a fi pusa la fiert, doua ore in apa abia calduta.

2

Se scurge si se pune intr-o oala cu apa rece, care sa o acopere cu un strat de un deget.

3

Se pune oala pe foc mic, sa inceapa sa fiarba cu incetul. Cum da in clocot, se trage la o parte, se scurge si se pune din nou la foc potrivit, cu apa fierbinte, in cantitate egala cu aceea varsata.

4

Se adauga un paharel de vin rosu. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, se ia spuma.

5

Separat se prajeste in untura o ceapa taiata marunt si se pune in oala, dupa ce fasolea a inceput sa fiarba, impreuna cu slanina afumata, taiata marunt, ol ingura de bulion, o frunza de dafin; spre sfarsit se pune sarea.

Pont: Fasolea, dupa soi, trebuie sa fiarba circa  1 ½ - 3 ore. Daca scade prea mult in timpul fiertului, se mai adauga putina apa clocotita.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Lintea este asemanatoare cu fasolea boabe si se prepara similar cu aceasta. Iata o reteta de linte...
Supa crema, numita si consomme se obtine din zarzavat, dar si din alte legume, cum ar fi...
Carnea de gasca se poate asezona atat cu fasole verde, cat si cu fasole uscata. Iata o...