Afla cum se face piureul de napi cu cartofi

Afla cum se face piureul de napi cu cartofi

Pentru aceasta reteta este indicat sa alegi napi mai mici pentru ca sunt mai dulci si au o textura mai buna.

Ingrediente:

- 400 grame napi,
- 400 g cartofi,
- 2 linguri unt,
- 3 linguri lapte,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se curata napii si se taie in felii subtiri.

2

Se pun la fiert cu putin lapte sau cu zeama de carne.

3

Se trec prin sita impreuna cu aceeasi cantitate de cartofi fierti in apa.

4

Se bat bine cu unt in cratita in care au fiert. Cand pasta e ca o crema, se adauga laptele fierbinte, cate putin.

5

Se mai bate apoi pe foc, ca sa se infierbante, fara insa sa se rumeneasca pe fund sau sa fiarba. Se potriveste gustul sarat.

Mod de servire:

Se serveste imediat ca si garnitura la friptura.

Etichete: piure, napi, cartofi

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru un piure de legume consistent, o combinatie favorabila este conopida cu cartofi. Acest piure constituie o...
Asemeni napilor si din telina se prepara piure in combinatie cu cartofi. Ingrediente: - 6 teline, -...
Piureul de cartofi este o garnitura ideala pentru orice friptura, tot secretul este sa stii cum sa...