Afla cum se face sufleul de spanac

 Afla cum se face sufleul de spanac

Aceasta reteta are la baza sosul alb ca orice tip de sufleu clasic la care se adauga spanac si branza.

Ingrediente:

- 1 kg spanac,
- 2 linguri de unt,
- 1/2 lingura de faina,
- 1/2 ceasca smantana,
- 2 linguri de branza rasa,
- 3 oua,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se fierbe spanacul si se toaca.

2

Se infierbanta intr-o cratita o lingura de unt, se adauga faina si se lasa sa se ingalbeneasca, se pune spanacul, se tine cateva minute pe foc si se adauga cate putin smantana, amestecand mereu.

3

Se da la o parte si se amesteca cu branza rasa. Se potriveste de sare.

4

Cand incepe sa se racoreasca, se adauga galbenusurile puse pe rand si la urma albusurile batute spuma.

5

Se unge o forma bine cu unt si se toarna compozitia.

6

Se stropeste cu unt, se presara brinza rasa si se da la cuptor.

7

Se tine trei sferturi de ora la foc bun, pana creste frumos.

Mod de servire:

Preparatul se serveste cald in forma de sufleu.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru sufleul cu mere intregi se foloseste marmelada sau dulceata, ca umplutura pentru fructe. Ingrediente: 6 mere...
Vrei sa prepari un dulce rapid, consistent si racoritor? Atunci sufleul de mere este o alegere perfecta...
Sufleul de portocale se prepara similar cu sufleul de lamaie. Ingrediente: o portocala mare, 100 grame zahar,...