Afla cum se face un aluat frantuzesc ca la carte

Afla cum se face un aluat frantuzesc ca la carte

Unul dintre cele mai apreciate tipuri de aluaturi este cel frantuzesc.

Acesta este un aluat fraged care se poate folosi la preparea diverselor placinte, pizza si alte retete delicioase dulci sau sarate.

Iata cum se prepara faimosul aluat frantuzesc:

Ingrediente:

500 grame faina,

un pahar apa,

o lingurita ulei,

o lingurita rasa de sare,

500 grame unt proaspat.

Mod de preparare:

1

Se cerne faina pe masa de aluat, se face la mijloc o gaura in care se toarna un pahar bun de apa, o lingurita de ulei si sare.

2

Se  amesteca intai cu o mana, pana ce sarea s-a topit, apoi se ia cate putin din faina ca sa nu se faca cocolosi, si se framanta bine.

3

Se lucreaza destul de repede; cand aluatul este gata, dar mai mult moale, se aduna la un loc in forma de minge si se lasa la rece circa 20 de minute, pentru a pierde din elasticitatea pe care o capata in timpul framantatului.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Acest aluat fraged din unt este imbogatit cu smantana si are o consistenta mai elastica comparativ cu...
Aluatul de unt este ca si aluatul frantuzesc un produs de patiserie fraged, folosit la prepararea aperitivelor...
Volovanul este un fel de aluat frantuzesc folosit la prepararea diverselor mancaruri. Ingrediente: - 350 grame faina,...