Afla cum se prepara sunca de casa afumata

Pentru prepararea suncii se foloseste pulpa de porc cu sare, trecuta prin fum.

Afla cum se prepara sunca de casa afumata

Ingrediente:

- La 10 kg de carne,

- 500 g sare,

- 25 g silitra.

Mod de preparare:

1

Se scoate frumos pulpa, fara sa se rupa carnea si se taie cate putin din margini ca sa capete forma rotunda.

2

Se amesteca sarea cu silitra. Cu un cutit ingust si bine ascutit se fac in sunca mai multe intepaturi pana la os, in ele introducandu-se cu degetul amestecul de sare si silitra.

3

De asemenea se presara sare si silitra si pe deasupra, frecand cu mana ca sa patrunda bine in carne, in special pe langa os.

4

Suncile astfel pregatite sunt asezate intr-o putina sau intr-o covata de lemn, impreuna cu costitele si slaninile de asemenea sarate.

5

Se pune putina la loc racoros, la o temperatura medie de 3 - 6 C.

6

Slaninile si costitele se tin 5 - 6 zile, iar suncile pana la 10 zile.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Aceasta budinca se obtine din taitei de casa numiti iofca in combinatie cu sunca. Ingrediente: - 3...
Este timpul sa ne pregatim de sarbatori. Pentru ca o masa festiva incepe cu aperitivul, noi va...
Un aperitiv gustos si hranitor il reprezinta ouale umplute cu ciuperci si sunca. Pentru aceasta reteta ai...
asd