Afla cum se prepara vinetele grecesti

Afla cum se prepara vinetele grecesti

Pentru aceasta reteta se aleg vinete coapte, de marime mijlocie.

Ingrediente:

- 3 vinete mijlocii,
- o lingura de faina,
- 3 capatani de usturoi,
- 500 grame rosii,
- 3 linguri de ulei,
- o lingurita de zahar,
- sare.

Mod de preparare:

1

Vinetele se taie felii, se oparesc cateva minute in apa clocotita cu sare si se tin 20 minute sub teasc.

2

Se scurg, se dau prin faina si se rumenesc in ulei la foc mijlociu, incet, ca sa fie bine patrunse.

3

Se curata usturoiul, se prajeste usor cu putin ulei, se adauga rosiile fara coaja, zaharul si sarea.

4

Se lasa sa fiarba acoperit pana ce usturoiul incepe sa se moaie.

Mod de servire:

Se asaza  feliile de vinete frumos pe farfurie, iar la mijloc se toarna sosul de rosii cu usturoi.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

In magazine exista o varietate de sosuri gata preparate, dar evident, cel mai gustos si mai sanatos...
Vrei un sos picant cu rosii in compozitie, care sa-ti rasfete papilele gustative, mai ales iarna, cand...
Azi, iti prezentam o reteta excelenta de sos picant pentru iarna. Are la baza binecunoscutele rosii. Se...