Afla cum sunt vinetele cu branza la cuptor

Afla cum sunt vinetele cu branza la cuptor

Vinetele cu branza la cuptor pot fi servite la dejun sau la cina, ca aperitiv.

Ingrediente:

- 3 vinete mijlocii,
- 3 linguri de faina,
- 4 linguri de unt sau untura,
- 1 1/2 ceasca cu lapte,
- 100 grame branza,
- sare,
- o lingurita de pesmet,
- unt proaspat (cat o nuca).

Mod de preparare:

1

Se aleg vinete mijlocii, se taie felii, se oparesc cateva minute in apa clocotita cu sare si se tin 20 minute sub teasc.

2

Se scurg, se dau prin faina si se prajesc in unt sau untura.

3

Separat se face un sos alb din doua linguri de unt in care se prajesc usor doua linguri de faina si se stinge cu lapte.

4

Se adauga branza rasa, se potriveste de sare si de piper.

5

Intr-o forma rezistenta la foc, se asaza randuri alternand de vinete si de sos.

6

Deasupra se presara pesmet si se adauga cateva bucatele de unt. Se da la cuptor pana incepe sa se rumeneasca.

Pagina 1/2
Etichete: vinete, branza, sos

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru aceasta reteta se aleg vinete mijlocii care see coc la fel ca pentru salata. Ingrediente: -...
Aceasta reteta de vara este un aperitiv cald delicios, perfect pentru orice masa din zi. Ingrediente: -...
Daca ai preparat pana acum legume in stil grecesc, incearca si o reteta cu vinete portugheze. Ingrediente:-...