Aluat fraged de unt si smantana

Aluat fraged de unt si smantana

Acest aluat fraged din unt este imbogatit cu smantana si are o consistenta mai elastica comparativ cu aluatul sfaramicios de tarta.

Ingrediente:

160 grame faina,
125 grame smantana,
150 grame unt proaspat,
sare.

Mod de preparare:

1

Se ceme faina pe masa de aluat.

2

Se pune la mijloc smantana, untul proaspat inmuiat putin cu mana si un varf de cutit de sare.

3

Se amesteca totul repede impreuna, se aduna ca o minge, se acopera cu un servet si se lasa cateva ore la rece. Inainte de a-l intrebuinta, se impatureste odata ca aluatul frantuzesc.

Mod de intrebuintare:

Este un aluat usor de facut si foarte asemanator cu aluatul frantuzesc, cand este reusit. Acesta se foloseste asemanator cu aluatul de unt.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Aluatul de unt este ca si aluatul frantuzesc un produs de patiserie fraged, folosit la prepararea aperitivelor...
Unul dintre cele mai apreciate tipuri de aluaturi este cel frantuzesc. Acesta este un aluat fraged care...
Volovanul este un fel de aluat frantuzesc folosit la prepararea diverselor mancaruri. Ingrediente: - 350 grame faina,...