Chiftele de peste

Chiftele de peste

La fel de gustoase ca si crochetele, sunt chiftelele de peste. Acestea pot fi servite cu sos de rosii sau cu o portie de cartofi prajiti ori legume asortate fierte la abur.

Ingrediente:

- 300 g peste fara oase,

- 2 chifle,

- 2 oua,

- 2 linguri de branza rasa,

- sare, piper,

- 2 linguri de faina,

- 100 g ulei.

Chiftelele se pot obtine din orice rest de peste fiert: morun, pastruga, salau sau stiuca.

Mod de preparare:

1

Se scot cu grija toate oasele si pielea si se toaca pestele marunt.

2

Se adauga chiflele inmuiate in apa si bine stoarse, ouale, branza rasa, sarea, piperul.

3

Se amesteca totul bine impreuna.

4

Se fac chiftele rotunde care se dau prin faina si se prajesc in untura sau in ulei tierbinte.

5

Se scot pe un platou si se servesc reci ca antreu la masa de pranz sau la cina.

Mod de prezentare:

Daca aveti musafiri si doriti sa-i impresionati prin forma de prezentare a acestui antreu cald, asezati chiftelele pe frunze de salata si puneti din loc in loc cateva felii de lamaie. Separat, puneti pe masa si un bol cu sos de rosii preparat in casa.

Grad de dificultate: redus

Etichete: chiftele, peste, sos rosii

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O reteta de vara cu legume care are o aroma deosebita sunt chiftelele de vinete coapte asezonate...
Chiftelele de legume se pot prepara din varza dulce. Ingrediente: - 500 grame varza, - 2 linguri...
Aceste chiftele au o consistenta pufoasa, deoarece cartofii sunt un bun substitut pentru paine. Ingrediente: - 400...