Dovlecei umpluti cu sufleu de branza

Dovlecei umpluti cu sufleu de branza

Pentru a realiza aceasta reteta se folosesc cateva bucati de dovlecei tineri si frumosi care se umple cu sufleu de branza.

Ingrediente:

- 5 dovlecei frumosi,
- 2 linguri de unt,
- o lingura de faina,
- o ceasca lapte sau apa,
- 2 linguri de branza,
- 2 oua,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se aleg dovlecei frumosi. Se taie in patru, intai in lat, apoi fiecare bucata in doua, in lungime.

2

Se oparesc in apa clocotita cu sare. Se scot, se scurg, iar cand s-au racorit, fiecare sfert se scobeste inauntru.

3

Separat se face un sos gros dintr-o lingura rasa de unt si o lingura plina de faina, care se stinge cu apa sau cu lapte, amestecand mereu sa nu se faca cocolosi, pana se ingroasa bine si se desface de pe cratita.

4

Se da la o parte sa se racoreasca, apoi se adauga branza rasa, sare si pe rand doua galbenusuri si cele doua albusuri batute spuma. 

5

Cu aceasta compozitie se umplu sferturile de dovlecei, se asaza unele langa altele intr-o tava unsa cu unt.

Pagina 1/2
Etichete: dovlecei, sufleu, branza

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca sufleul de varza ti-a fost pe plac, incearca si un sufleu apetisant de conopida. Ingrediente: -...
Pentru o cina delicioasa si consistenta, sufleul de dovlecei este alegerea perfecta. Ingrediente: - 4 dovlecei mijlocii...
O reteta aperitiv gustoasa si consistenta are la baza dovleceii cu branza si smantana Ingrediente: - 6...