Reteta: Branza de vaci topita in casa

Reteta: Branza de vaci topita in casa

O alternativa mult mai sanatoasa a branzei topite din comert este branza de vaci topita in casa.

Ingrediente:

- 500 grame branza de vaci,
- o lingura de unt,
- un pahar de apa calda,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se zvanta intr-o carpa branza de vaci pana nu mai ramane deloc zer.

2

Se pune intr-un castron, se faramiteaza cu furculita si se tine acoperita la camara 2-3 zile, amestecand-o din cand in cand pana se preface intr-o pasta galbuie cu un miros tare de branza fermentata.

3

Se pune intr-o cratita si se amesteca branza netopita.

4

Se pune putina sare si cand branza este toata topita, se toarna incet un pahar de apa calda.

5

Se amesteca si se adauga o lingura de unt.

6

Se lasa sa dea in clocot.

Mod de servire:

Se serveste fie fierbinte, cu mamaliguta, fie rece, cu unt proaspat, cu branza de desert.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ai cumparat o bucata de branza fara sa o gusti si acum ti se pare prea sarata?...
Branza cheddar se gaseste in majoritatea magazinelor alimentare, insa gustul e, de multe ori, departe de cel...
Branza de capra are un gust diferit fata de cea de vaca. Unele persoane nu suporta acest...