Reteta: Budinca de clatite

Reteta: Budinca de clatite

Budinca de clatite este o reteta usor de preparat, rapida si gustoasa.

Potrivita pentru week-end, ea va disparea din farfurie imediat, mai ales daca ai si musafiri.

Iata cum se prepara:

Ingrediente clatite:
- o ceasca faina,
- 2 oua,
- un pahar lapte,
- un praf de sare,
- 2 lingurite zahar,
- 2 lingurite unt sau ulei,
- dulceata sau magiun,
- o lingura unt topit pentru uns tigaia.

Umplutura:

- 200 grame branza de vaci,
- 2 oua,
- 2 linguri de smantana,
- 2 linguri de zahar,
- o lingurita de faina,
- 25 grame stafide,
- coaja de lamaie,
- un praf de sare,
- unt pentru uns forma,
- o lingura de pesmet.

Mod de preparare:

1

Se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga sarea, zaharul si laptele.

2

Se bate totul bine cu o furculita pana se desfac toti cocolosii; se mai adauga doua lingurite de unt topit, amestecand continuu.

3

Compozitia trebuie sa fie ca o smantana subtire. Se lasa sa se odihneasca o ora.

4

Se pune o tigaie cu coada sa se infierbante pe foc potrivit.

5

Se unge cu unt cu o pana, se toarna o lingura plina din compozitie, miscand repede tigaia de coada, ca sa se acopere tot fundul.

6

Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce clatita pe cealalta parte, saltand cu o miscare iute tigaia sau folosind un cutit lat.

7

Se fac pe rand toate clatitele si se asaza intr-o farfurie una peste alta.

8

Din cand in cand, se amesteca compozitia ca sa nu ramana prea groasa la fund.

9

Daca totusi se ingroass, se poate subtia cu putin lapte.

10

Clatitele trebuie sa fie foarte subtiri, din doua oua obtinandu-se intr-o tigaie mijlocie pana la 20 de bucati.

11

Se pregateste o umplutura din branza de vaci data prin sita, amestecata cu oua, smantana, faina, zahar, coaja rasa de lamaie, stafide si sare.

12

Se unge bine cu unt o cratita de marimea clatitelor. Se presara pesmet. Se asaza o clatita pe fund si 3-4 pe margini, astfel incat, dupa ce este cratita plina, sa le putem intoarce deasupra si sa fie toata budinca imbracata in clatite.

13

Se pune peste clatita din fund un strat subtire de umplutura, apoi o clatita si tot asa, pana se umple cratita.

14

Budinca se stropeste cu unt si se da la cuptor. Se coace ¾ de ora la foc potrivit.

Mod de servire:

Cand e gata, se rastoarna pe o farfurie rotunda, se presara cu zahar vanilat si se serveste.

Etichete: budinca, clatite, reteta

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Budinca de clatite cu legume poate fi servita ca felul doi la pranz, aceasta mancare fiind un...
Aceasta reteta se obtine din piureu de spanac si foi de clatite. Ingrediente: - un kg spanac,...
O reteta ce poate fi servita ca desert este budinca de mere. Ingrediente: - 500 g mere,...