Reteta: Conopida cu ciuperci la cuptor

Reteta: Conopida cu ciuperci la cuptor

Conopida se poate prepara la cuptor cu ciuperci si branza.

Ingrediente:

- o conopida mare,
- 200 grame ciuperci,
- 2 linguri de faina,
- 2 Iinguri de unt,
- 1 1/2 ceasca lapte,
- un galbenus,
- unt proaspat cat o nuca,
- o lingura de branza,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se fierbe o conopida frumoasa in apa cu sare.

2

Cand este gata, se desfac buchetele. Intre timp se curata ciupercile, se taie felii subtiri si se inabusa cu putin unt.

3

Separat se face un sos dintr-o lingura de unt si doua linguri de faina, se stinge cu doua cesti de lapte sau de apa in care a fiert conopida.

4

Cand este fiert si potrivit de gros, se amesteca cu un galbenus si, cu cateva picaturi de lamaie.

5

Se potriveste de sare. Se unge cu unt o forma rezistenta la foc, se asaza cateva buchete de conopida intr-un strat cat mai egal, un rand de ciuperci iar deasupra restul de conopida. 

Pagina 1/2
Etichete: conopida, ciuperci, branza

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O reteta delicioasa, rapida si satioasa este omleta la cuptor cu bacon, ceapa verde, branza, ardei si...
Spanacul poate fi preparat simplu sau se combina cu o serie de ingrediente atunci cand este preparat...
Spaghetele la cuptor se pot prepara asemeni unei budinci intr-o forma sau tava de cuptor impreuna cu...