Reteta: Placintele cu carne

Reteta: Placintele cu carne

In categoria preparatelor aperitiv intra si placintelele cu carne.

Pentru aceasta reteta se poate folosi aluat de casa ori foietaj din comert.

Ingrediente:

- un pahar caimac,
- un pahar faina,
- sare,
- o lingurita de unt.

Pentru umplutura:

- 250 grame carne,
- o lingura de untura,
- o ceapa,
- un ou,
- sare, piper.

Mod de preparare:

1

Se face un aluat dintr-un pahar de caimac gros (smantana de pe lapte fiert), unul de faina si putina sare.

2

Se intinde in lung, se unge cu o pana cu unt topit si se impatureste in trei.

3

Se acopera cu un servet si se lasa 10 minute sa se odihneasca la rece.

4

Se intinde foaia ceva mai groasa ca pentru taitei si se taie in dreptunghiuri de 6 pe 12 cm.

5

Se trece prin masina carnea cruda sau rasol fiert si se prajeste in untura cu o ceapa coapta in cuptor si taiata marunt.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Prazul se gaseste din belsug in toate pietele, in aceasta perioada. Asa ca ar fi pacat sa...
O dieta corecta va avea un efect pozitiv asupra siluetei tale. In plus, poate restabili echilibrul hormonal....
Daca suferiti de afectiuni ale rinichilor sau ficatului, trebuie sa consumati mai putine proteine pentru ca nitrogenul...