Reteta: Placintele cu carne

Reteta: Placintele cu carne

In categoria preparatelor aperitiv intra si placintelele cu carne.

Pentru aceasta reteta se poate folosi aluat de casa ori foietaj din comert.

Ingrediente:

- un pahar caimac,
- un pahar faina,
- sare,
- o lingurita de unt.

Pentru umplutura:

- 250 grame carne,
- o lingura de untura,
- o ceapa,
- un ou,
- sare, piper.

Mod de preparare:

1

Se face un aluat dintr-un pahar de caimac gros (smantana de pe lapte fiert), unul de faina si putina sare.

2

Se intinde in lung, se unge cu o pana cu unt topit si se impatureste in trei.

3

Se acopera cu un servet si se lasa 10 minute sa se odihneasca la rece.

4

Se intinde foaia ceva mai groasa ca pentru taitei si se taie in dreptunghiuri de 6 pe 12 cm.

5

Se trece prin masina carnea cruda sau rasol fiert si se prajeste in untura cu o ceapa coapta in cuptor si taiata marunt.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca suferiti de afectiuni ale rinichilor sau ficatului, trebuie sa consumati mai putine proteine pentru ca nitrogenul...
Vrei o friptura de porc care sa te faca sa te lingi pe degete? Foloseste marinada! Noi...
Exista mai multe modalitati de a prepara un curcan, prin prajire in tigaie, prajire la cuptor sau...