Reteta: Pogaci cu jumari

Reteta: Pogaci cu jumari

Pentru aceasta reteta se prepara un aluat dospit cu drojdie.

Ingrediente:

- 500 grame faina,
- ¼ litru lapte,
- 15 grame drojdie,
- o lingura de zahar,
- 2 oua,
- 60 grame unt sau untura,
- 250 grame jumari,
- o lingurita rasa sare,
- piper si putin chimen.

Mod de preparare:

1

Se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se toarna laptele in care s-au muiat drojdia si o lingura de zahar.

2

Se adauga ouale, 60 grame unt sau untura, sare si piper. Se framanta.

3

4

Din timp se pregatesc pe o farfurie jumari ramase de la topitul unturii, date prin masina. Se intinde aluatul intr-o foaie groasa de un deget, se intind deasupra jumarile intr-un strat cat mai egal, se impatureste in patru si se da 10 minute la rece.

5

Se repeta aceasta operatie inca de trei ori, la intervale de 10 minute, dupa care se intinde o foaie groasa de circa 2 cm.

6

Se taie forme rotunde de marimea unui pahar de vin, se ung deasupra cu ou, se presara cateva boabe de chimen si se coc la foc bun.

7

Din ramasitele de aluat se mai intinde o foaie, se taie bastonase de latimea unui creion, se presara chimen sau parmezan ras si se coc la cuptor.

8

Se obtin saratele delicioase.

Mod de servire:

Se servesc calde cu bere sau vin.

Etichete: pogaci, jumari, aluat

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Jumarile de porc sunt delicii cunlinare mai ales in preajma sarbatorilor de iarna. Se consuma calde, reci,...
Pentru jumari se alege intotdeauna carne mai impanata care se sareaza si se pune la prajit dupa...
Odata ce ai incercat sa faci acest aluat de pizza acasa, vei observa care este diferenta fata...