Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Aceasta reteta poate fi preparata pe tot parcursul anului deoarece in lipsa la mazare pastai se poate folosi mazarea conservata.
Aceasta reteta poate fi preparata pe tot parcursul anului deoarece in lipsa la mazare pastai se poate folosi mazarea conservata.
Ingrediente:
- 500 grame mazare verde boabe,
- 3 linguri unt,
- 2 linguri faina,
- 1/2 ceasca lapte sau apa,
- 2 linguri branza,
- 3 oua,
- sare.
Mod de preparare:
Se alege mazarea si se fierbe in apa clocotita cu putina sare.
Se scurge, se asaza cu unt intr-o forma rezistenta la foc si se tine pe masina pana iese umezeala.
Separat se prajesc doua linguri nu prea pline de fairia, in doua linguri de unt topit, fierbinte.
Se amesteca, fara sa se rumeneasca de loc si se sting cu lapte sau cu apa.
Se lasa sa fiarba pana se ingroasa bine si se desface de pe cratita. Se da la o parte.
Cand compozitia s-a racorit putin, se adauga branza rasa si galbenusurile puse pe rand.
Se potriveste de sare. La sfarsit se adauga albusurile spuma.
Se toarna compozitia peste mazare, se stropeste cu unt, se presara branza, se da la cuptor o ora.
Mod de servire:
Se serveste cand a crescut frumos.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.