Saratele din aluat frantuzesc

Saratele din aluat frantuzesc

Pentru cei care au rabdare sa stea mai mult in bucatarie, pot incerca saratelele cu aluat frantuzesc.

Ingrediente pentru aluat frantuzesc:

500 grame faina,

un pahar apa,

o lingurita ulei,

o lingurita rasa de sare,

500 grame unt proaspat ;

un ou,

2 linguri parmezan sau orice branza rasa.

Mod de preparare:

1

Se prepara aluatul frantuzesc ca la carte. Aluatul intins si impaturit in mai multe randuri, se acopera si se lasa la rece de mai multe ori.

2

Se intinde intr-o foaie groasa de 3 – 4 mm. Se taie cu cutitul fasii late de 10 - 12 cm.

3

Se ung cu ou, se presara parmezan ras.

4

Aceste fasii se taie in latime in benzi de 2 cm. Se apuca fiecare de amandoua capetele, se rasucesc odata si se asaza pe tava umezita cu apa. Se coc la foc bun.

Mod de servire:

Saratelele din aluat frantuzesc sunt bune atat calde, cat si reci.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Saratelele sunt o reteta aperitiv care poate fi preparata cu diferite ingrediente care desavarsesc gustul preparatului. Noi...
Saratelele sunt o reteta aperitiv, usor de preparat. Acestea pot fi aromatizate cu branza si cascaval ras,...
Acest aluat fraged din unt este imbogatit cu smantana si are o consistenta mai elastica comparativ cu...