Cum sa faci CHIFLE cu GALBIORI

Cum sa faci CHIFLE cu GALBIORI

Galbiorii sunt bogati in vitamina D, la fel ca toate ciupercile. Vitamina D este cunoscuta  pentru proprietatile anti-cancer, dar si pentru acidul glutamic, acid ce protejeaza imunitatea. Asa ca o sa iti placa sa prepari chifle cu galbiori.

Ingrediente pentru opt bucati:

- 150 grame de galbiori proaspeti;

- 400 grame de faina;

- un ou;

- sare de mare(un varf de lingurita);

- 10 grame de praf de copt;

- 2-3 linguri de mac (optional);

- piper, dupa gust;

- o ceapa;

- ulei de masline;

- 250 mililitri de lapte batut.

Mod de preparare:

- curata si toaca ceapa;

- toaca marunt galbiorii;

- soteaza ceapa vreme de un minut in ulei de masline si adauga apoi ciupercile maruntite;

- asezoneaza cu sare si piper si lasa aromele sa se intrepatrunda la foc mediu inca 5-6 minute;

- amesteca faina cu praful de copt si sarea, adauga laptele batut, putin ulei de masline si galbiorii sotati. Framanta usor;

- presara faina pe blatul de lucru si ruleaza  aluatu;

- taie-l in 8 parti egale si formeaza chifle;

- unge-le cu ou batut si daca doresti poti sa presari mac deasupra lor;

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Un aperitiv simplu de preparat, ce poate fi servit inclusiv la micul dejun sunt chiflele umplute. Ingrediente: ...
Chiflele sunt niste paini mai mici care se pot prepara si in casa. Ingrediente: - un kg...
Painea prajita cu ciuperci este o gustare tipic frantuzeasca, care poate fi savurata in orice moment al...