Cum sa faci omleta banateana(gaigana)

Cum sa faci omleta banateana(gaigana)

Omleta stie oricine sa faca, probabil chiar si cel mai nepriceput om in bucatarie :) Insa, omleta banateana, denumita in zona gaigana, nu stim cate persoane se pricep sa prepare. Daca sunteti curioase/si, va dezvaluim reteta in cele ce urmeaza.

Ingrediente:

- 200 g de carnati afumati de casa;

- o felie “sanatoasa” de slanina afumata;

- cateva feliute de jambon afumat;

- 2 cepe de marime medie;

- 4 oua proaspete(de preferata, de casa)

- o lingura de boia (dulce sau picanta);

- sare;

- piper;

Mod de preparare:

- taie slanina cubulete si pune-o intr-o tigaie;

- toarna peste slanina apa clocotita cat s-o acopere si lasa amestecul la fiert pana cand apa scade de tot;

- adauga ceapa (solzisori) si carnatii felii peste grasimea ramasa;

- lasa amestecul pe foc pana cand ceapa se maroneste iar carnatii prind culoarea unei castane;

- adauga boiaua, sare si piper, dupa gust;

- acopera, din nou, cu apa si lasa la fiert pana cand se inmoaie ceapa si aromele se amesteca.

- bate, in acest interval, ouale cu cu patru linguri de apa intr-un castron;

- cand tigaia incepe sa sfaraie, adauga ouale si amesteca repede cu o lingura de lemn;

- lasa pe foc pana cand gaigana prinde consistenta medie(precum magiunul).

Spor la treaba si pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cea mai consistenta masa ar trebui sa fie cea de dimineata. Cel putin asta ne transmit nutritionistii....
Omleta se afla printre alimentele preferate ale romanilor, mai ales cand vine vorba de micul dejun. Astazi,...
Papara sau ratota cu carnat reprezinta un mic dejun consistent, gustos si usor de facut. Iti poate...