Afla cum sa te protejezi de radiatiile emise de computere

Afla cum sa te protejezi de radiatiile emise de computere

Daca lucrati cu electronice si aveti o serie de alte aparate electrice, trebuie sa fiti atenti la expunerea la radiatii.

Deoarece cu totii folosim computere, telefoane mobile si alte aparate electrice este extrem de important sa va protejati si sa va minimalizati expunerea la astfel de radiatii daunatoare.

Iata cateva sfaturi despre cum puteti sa va pastrati sanatatea si sa va protejati impotriva radiatiilor emise de computere:

- Mentineti-va sanatatea, pentru a face fata cu bine efectelor daunatoare ale radiatiilor. Este indicat sa aveti un regim alimentar echilibrat si sa aveti o forma fizica buna. Daca aveti o imunitate puternica, atunci organismul va putea lupta cu efectele daunatoare ale tehnologiei moderne.

- Utilizati un filtru pentru monitor, daca stati in fata calculatorului toata ziua, deoarece pe langa faptul ca nu este scump, acesta filtreaza lumina emanata de monitor si ajuta la reducerea expunerii la radiatii. Puteti achizitiona un astfel de filtru din magazinele de specialitate.

Faceti pauze frecvente. Evitati sa stati in fata calculatorului pentru perioade lungi de timp, deoarece nu numai ca va veti expune unor radiatii constante, ci veti avea parte de dureri la nivelul gatului, a spatelui si a umerilor. Plimbati-va, faceti pauze si intreprindeti activitati, care nu includ statul in fata unui monitor. Atentie, insa, uitatul la televizor nu face parte din pauza de radiatii.

- Pastrati un cactus pe birou. Plantele pot absorbi radiatiile si asigura necesarul de oxigen intr-o incapere.

- Beti ceai si consumati mancaruri bogate in anti-oxidanti. Antioxidantii sunt foarte utili in lupta de inlaturare a efectelor negative a radiatiilor asupra organismului, fiind prezenti in: ceai verde, portocale, lamai si alte citrice, bogate in vitaminele A, C si E.

- Spalati-va pe fata, dupa ce utilizati un computer timp indelungat, deoarece, astfel, veti inlatura 70% din radiatiile la care ati fost expusi.

- Utilizati un ecran nou de computer, deoarece modele noi sunt ecologice, continand sisteme de filtrare mai bune si emit mai putine radiatii, in comparatie cu modelele mai vechi.

- Feriti-va de partea din spate a computerului, deoarece acesta emite cele mai multe radiatii.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cancerul de creier se manifesta sub forma unor mici tumori maligne pe creier sau in preajma acestuia. ...
O data cu trecerea timpului, computerele si laptopurile functioneaza din ce in ce mai lent si se...
Computerele sunt aparate absolut necesare supravietuirii in societatea contemporana. Multi angajatori si multe scoli cer cunostinte minime...