Cum se masoara jantele de la masina?

Cum se masoara jantele de la masina?

Cauciucurile rezista, in general, destul de mult timp, mai ales daca circulati cu masina prin oras, unde conditiile de drum sunt foarte bune, lucru ce duce la minimum de uzura.

Din cand in cand, insa, trebuie sa va inlocuiti cauciucurile, daca devin prea uzate sau daca aveti pana si cauciucul respectiv nu mai poate fi folosit.

Inainte de a cumpara cauciucuri noi, iata cateva sfaturi despre cum se masoara jantele auto:

- Latimea jantelor. Cauciucurile sunt diferite fata de jante, deoarece primele se fixeaza pe cele din urma. Jantele sunt cele care fac ca masina sa se miste, in timp ce cauciucurile asigura tractiunea si protectia anvelopelor, care se masoara in functie de latime si diametru. Pentru masurarea latimii unei jante, puteti folosi un metru obisnuit si sa-l intindeti de la un capat la altul al acesteia.

- Diametrul jantelor. Urmatorul pas dupa masurarea latimii jantelor, este masurarea diametrului, adica a distantei dintre cele doua capete ale sale, fiind cea mai lunga linie, ce poate fi desenata in interiorul unei jante.

- Potriviti cauciucurile cu jantele. O data ce ati masurat jantele, trebuie sa cititi masuratorile cauciucurilor, pentru ca sa se potriveasca.

- Greutatea maxima suportata de cauciucuri. Dupa ce ati luat masuratorile corecte cu privire la jante si diametre, veti putea gasi cauciucurile adecvate. Pentru un plus de siguranta este indicat sa verificati greutatat maxima admisa, pentru roti, pentru a va asigura ca acestea sunt suficient de rezistente, ca sa suporte greutatea masinii si a pasagerilor. Acest lucru este de obicei indicat pe cauciucuri.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Derapajul are loc atunci cand apa se acumuleaza in fata rotilor unei masini, intre cauciucul acestora si...
Jantele masinii tale pot straluci din nou, indiferent de cata murdarie au acumulat in ultima vreme. Trebuie...
Iarna este o perioada dificila pentru soferi, care trebuie sa se ingrijeasca in mod suplimentar de masinile...