Compot de caise coapte

Compot de caise coapte

Compotul se poate prepara atat din caise crude, cat si din caise coapte.

Daca deja ai savurat compot obtinut din caise proaspete, acum poti incerca si cea de-a doua varianta.

Ingrediente:

- 750 g caise,
- 175 g zahar,
- 1 ½ pahar cu apa

Mod de preparare:

1

Se aleg caise nu prea mari, potrivit de coapte, frumoase si nepatate.

2

Se rup in doua si se scot samburii.

3

Se pune sa fiarba zaharul cu apa.

4

Cand incepe siropul sa colocoteasca, se pun caisele si se lasa sa fiarba 10 minute la foc foarte mic, astfel incat sa se inmoaie, fara sa se sfarame.

Fructele din compot pot fi folosite la prepararea diverselor prajituri.

Etichete: compot, caise coapte, caise

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iti plac fructele, in special caisele? Daca da, afla ca le poti consuma in stare naturala sau...
Pentru dulceata de caise coapte se foloseste si apa de var care poate fi obtinuta astfel: -...
Castanele comestibile sunt un remediu eficient contra tusei si astmului. De fructele castanului ne mai putem bucura...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare