Metode de preparare a unei Margarita

Metode de preparare a unei Margarita

Nimeni nu cunoaste originea exacta a cocktailului numit Margarita si nu exista vreo reteta perfecta pentru prepararea acestei bauturi, insa exista mai multe metode, care au la baza urmatoarele ingrediente:

- o parte tequila
- o parte suc proaspat de limeta
- o parte triplu sec (ex. Cointreau)
- sare grunjoasa
- felii de limeta pentru decor
- sos Tabasco
- gheata

1

Margarita Simpla
Puneti gheata intr-un shaker.
Masurati o parte de tequila si turnati-o in shaker.
Adaugati o parte de triplu sec – un lichior de portocale, obtinut din coaja uscata de portocale din Caraibe. Puteti inlocui triplu sec cu curaçao albastru (obtinut din coaja uscata a fructului lahara, care face parte din familia citricelor, ce are aroma asemanatoare cu portocala) pentru a face Margarita albastra.
Adaugati o parte de suc proaspat de limeta. Puteti folosi si lamai obisnuite.  
Scuturati cu putere.
Umeziti exteriorul gurii unui pahar cu suc de limeta.
Turnati sare grunjoasa pe o farfurie si puneti paharul pentru cocktail cu gura in jos, pentru ca sarea sa se lipeasca pe exterior, unde a fost umezit cu suc de limeta. Sarea poate fi inlocuita cu zahar, in functie de preferinte.
Umpleti paharul cu gheata si strecurati bautura din shaker in pahar.
Decorati paharul cu o felie de limeta si turnati un strop de sos tabasco in pahar, ca nota de final.  

Pagina 1/3
Etichete: margarita, shaker, tequila

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vinul de calitate trebuie degustat in mod corespunzator, pentru a-i putea surprinde aroma si buchetul, dupa cum...
Exista vinuri care pot fi consumate imediat dupa cumparare, insa unele soiuri trebuie puse la pastrare, o...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare