Reteta: Cafe glace cu frisca

Reteta: Cafe glace cu frisca

Oricand doresti o cafea concentrata cu frisca, poti prepara o delicioasa bautura rece cu gheata.

Spre deosebire de inghetata de cafea, aceasta nu este decat o cafea cu lapte obisnuita, pusa in serbetiera sa inghete si servita mult mai moale decat celelalte inghetate.

Ingrediente:

¾ litru lapte,
3 dl cafea concentrata,
300 grame zahar,
300 grame frisca,
vanilie.

Mod de preparare:

1

 Se fac la filtru trei decilitri de cafea concentrata.

2

Se fierbe laptele cu putina vanilie (dupa dorinta). Se da la o parte.

3

Se adauga cafeaua si zaharul si se amesteca pana ce se topeste zaharul.

4

Dupa ce s-a racit bine, se adauga frisca proaspata, nebatuta.

5

Se pune compozitia in serbetiera si se invarteste.

Mod de servire:

Se serveste indata ce este gata, in cesti sau in pahare, punand deasupra putina frisca batuta cu zahar.

Etichete: cafe glace, cafea, frisca

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Spre deosebire de inghetata de cafea, aceasta nu este decat o cafea cu lapte obisnuita, pusa in...
Daca iti plac aromele tari, o prajitura de origine germana consistenta si cremoasa este bavarezul de cafea...
Smochinele in cafea reprezinta un deliciu gastronomic. Se prepara relativ usor si se consuma, de obicei, dupa...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare