Cum se face siropul de ananas

Cum se face siropul de ananas

Siropul de ananas este un toping delicios pentru clatite, prajituri, iaurturi, bauturi sau marinade, conferind acestor preparate un gust tropical.

Iata cum se face acest sirop:

Ingrediente:
- Un ou
- Zahar
- Suc proaspat de anananas sau suc din conserva.  

Ustensile necesare:
• O oala mare.
• Cateva borcane.
Pregatirea si masurarea ingredientelor:
• Masurati 4 cani de suc de ananas.
• Separati albusul unui ou de galbenus.
• Masurati 6 cani de zahar.

Prepararea siropului:

1

Fierbeti 2 cani de apa intr-o oala mare.

2

Intre timp bateti usor albusul.

3

Combinati albusul cu zaharul si adaugati compozitia in apa din oala, amestecand in continuu.

4

Reduceti focul la mediu si amestecati pana cand zaharul se dizolva.

5

Fierbeti apoi lichidul timp de 10 minute.

6

Adaugati sucul de ananas si fierbeti amestecul in continuare.

7

Dupa ce siropul se ingroase usor, opriti focul, luati oala de pe aragaz si lasati amestecul sa se raceasca complet, timp de aproximativ o ora.

8

Inlaturati pojghita formata la suprafata siropului, in timpul racirii.

9

O data racit, turnati siropul in borcane, cu capac etans si tineti-l la frigider, asigurandu-va ca il consumati in cel mult o luna.

Daca doriti ca siropul sa reziste mai mult, puneti borcanele in apa fierbinte, timp de 10 minute si il veti putea tine in camara timp de un an. Dupa deschiderea unui borcan, siropul trebuie tinut la frigider, pentru a nu se strica.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Vidaylin-Mi, sirop si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. INDICATII TERAPEUTICE:...
Citeste prospectul medicamentului Symphoral, sirop si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Rinite...
Citeste prospectul medicamentului Salbutamol, sirop si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Astm...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare