Iata cum se prepara acest tip de orez:
Ingrediente:
• Zahar
• Drojdie
• Oua
• Orez alb
Ustensile necesare:
• O oală cu fund dublu
• Cani gradate
• Un bol
• Un tifon curat.
Mod de preparare:
• Puneti orezul la inmuiat intr-un bol, acoperit, timp de 4 ore.
• Strecurati orezul printr-un tifon si pastrati apa in bol.
• Puneti apa rezultata la frigider, peste noapte, pentru a se aseza.
• Adaugati cate o cana de zahar la ¾ cani de apa de pe orez si amestecati bine pana acesta se dizolva.
• Fierbeti apa de pe orez indulcita in oala cu fund dublu, timp de 20 minute.
• Lasati amestecul sa se raceasca si turnati-l intr-un recipient de sticla.
• Adaugati un sfert de lingurita de drojdie la 4 cani de lichid si amestecati bine, pana se dizolva.
• Puneti lichidul la fermentat pentru a obtine otet de orez. Acest proces va dura aproximativ 5 zile. Verificati amestecul sa vedeti daca prezinta bule. Cand bulele dispar, inseamna ca fermentatia s-a oprit.
• Lasati otetul sa fermenteze a doua oara, intr-un alt recipient de sticla, timp de 4 saptamani.
• Cand a doua fermentatie s-a oprit, strecurati otetul printr-un tifon curat si fierbeti-l din nou in oala cu fund dublu. Lichidul poate fi putin tulbure. Daca doriti sa-l limpeziti, adaugati 2 albusuri de ou, batute la fiecare 40 de cani de otet de orez, inainte de a-l fierbe a doua oara.