Sfaturi pentru exfolierea tenului

Sfaturi pentru exfolierea tenului

O data cu varsta, regenerarea celulara a pielii devine mai lenta, aceasta devenind mata.

Exfolierea tenului si a intregului corp saptamanal ajuta la indepartarea stratului de piele moarta. Acest lucru permite cremelor hidratante sa patrunda mai bine in piele, permitand fondului de ten sa se intinda uniform.  

Cele mai bune ustensile pentru exfoliere

Evitati buretii de baie din fibre sintetice, care pot inmagazina bacterii si care pot zgaria pielea si optati pentru o manusa de baie, pentru a va exfolia tenul si pielea intregului corp sau pentru o perie uscata speciala pentru exfoliere.  

Daca optati pentru manusi de exfoliere, utilizati-le in miscari circulatorii, pentru a indeparta pielea moarta. Periile uscate de baie se folosesc pe pielea umeda, in acelasi scop si este indicat sa fie pastrate departe de cada sau cabina de dus.

Preparati-va o masca exfolianta acasa

1

Aplicati ulei pe piele.

2

Masati-va intreg corpul cu o perie uscata pentru exfoliere, din cap pana in picioare.

3

Inainte de a face dus, folositi zahar sau sare, pentru a va masa pielea, cu miscari circulare, de la picioare, inspre fata. Puteti folosi manusi de exfoliere.

4

Clatiti-va pielea folosind apa calduta, apoi aplicati un gel de dus pe baza de acid salicilic, pentru a indeparta pielea moarta, concentrandu-va pe calcaie, coate si genunchi. Daca aveti tendinte de acnee pe fese si pe spate, insistati si pe acele zone.

5

Stergeti-va pielea si aplicati creme hidratante pe pielea umeda.

Sfaturi cu privire la exfolierea tenului

Daca nu va exfoliati pielea fetei zilnic sau saptamanal, aceasta poate fi acoperita de celule de piele moarta, care se aduna, cauzand un aspect de ten mat, imbatranit. Fara o buna exfoliere, fondul de ten nu se intinde frumos si cremele hidratante nu patrund cum trebuie in piele.

Iata cateva sfaturi, in acest sens:

- Potrivit specialistilor cel mai bun moment pentru exfoliere este dimineata, deoarece pielea se regenereaza in timpul noptii, pielea moarta putand fi indepartare prin exfoliere.

- Exfoliati-va tenul, cu o masca speciala, o data sau de ori pe saptamana. Aveti grija sa nu il exfoliati prea des sau sa folositi masti cu granule care va pot zgaria pielea. Masati produsul, cu miscari circulare, timp de 30 de secunde si apoi clatiti cu apa calduta, niciodata cu apa fierbinte. Daca aveti tenul gras, pori proeminenti sau acnee, puteti incerca acasa un sistem de microdermabraziune.

- Pentru a economisi timp, puteti adauga masca exfolianta in demachiant, pentru a face doua lucruri de-odata.

Acizi si retinoizi

Mergeti mai departe cu exfolierea, folosind produse mai puternice. Va puteti exfolia cu microdermabraziune, peeling-uri chimice sau cu tampoane cu hidroxid beta alfa. Acidul glicolic poate reduce ridurile fine si cele pronuntate. Acizii salicilici ajuta la indepartarea acneei de pe fata si de pe spate. Retinoizii maresc ritmul regenerarii celulare si exfoliaza pielea.

Nu uitati de buze
Este indicat sa va exfoliati buzele si sa le hidratati cum se cuvine, pentru a scapa de aspectul inestetic, cauzat de uscarea excesiva.

Exfolierea coatelor

In cazul coatelor uscate, puteti folosi un truc cu sosete. Taiati capetele sosetelor, aplicati o crema exfolianta si trageti sosetele peste coate. Lasati crema sa actioneze sub sosete, in timpul noptii sau pe timpul zilei, daca stati acasa. Acest remediu face minuni in cazul punctelor tari, fiind folosit in spitale, pentru tratarea eczemelor.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Toate femeile isi doresc sa aiba pielea sanatoasa si neteda. Puteti avea pielea catifelata daca o exfoliati...
Ai buzele uscate si crapate? Se intampla frecvent in timpul sezonului rece. Stim ca nu e o...
Nu este nimic mai relaxant sau care sa te rasfete mai mult decat un minunat tratament facial...