Cum sa folosesti machiajul pentru a arata mai tanara?

Cum sa folosesti machiajul pentru a arata mai tanara?

Machiajul e cunoscut pentru scoaterea in evidenta a trasaturilor oamenilor. E de asemenea vestit pentru ascunderea defectelor si petelor.

Totusi, stiai ca poate fi folosit si pentru a te face sa arati mai tanara? Da, ai citit corect. Folosind machiajul in culori adecvate, cu consistenta si tehnica potrivite, poti invia stralucrea tinereasca a fetei tale, fara a fi nevoita sa apelezi la chirurgie.

Citeste mai jos urmatoarele sfaturi despre cum sa faci acest lucru:

- Foloseste o crema corectoare pentru a ascunde liniile fine si cearcanele. Liniile fine precum “labele de gasca” marcheaza varsta inaintata. Cearcanele, insa, te fac sa arati mai batrana, conturandu-ti liniile descendente. Poti ascunde aceste semne vestite de imbatranire prin aplicarea corectorului. Asigura-te ca folosesti un corector mai deschis cu o singura nuanta decat tenul tau, pentru ca acesta da arate natural pe piele. De asemenea, opteaza pentru corector sub forma de crema, mai degraba decat sub forma de baton. Aluneca usor pe piele, asa ca te va scuti de a trage accidental de ea.

- Foloseste un fond de ten lichid cu factor de protectie solara si hidratant. Daca folosesti fond de ten crema pe fata, ar fi bine sa il lasi la o parte si sa cumperi un fond de ten lichid in locul acestuia. Fondul de ten sub forma de crema tinde sa accentueze ridurile, astfel ca ar trebui sa eviti acest lucru. In schimb, fondul de ten lichid este, nu numai usor de aplicat pe piele, ci poate  si adauga o nota de hidratare fetei tale.

Cand alegi un fond de ten lichid, achizitioneaza unul care contine protectie solara si e hidratant. Acesta te va proteja de soare si iti va mentine fata hidratata pe parcursul zilei.

- Lumineaza-ti fata. Imprastie fard iluminator pe obraji pe laturile nasului, colturile gurii si pe barbie, pentru a-ti scoate fata in evidenta. Amesteca iluminatorul bine, folosind degetul inelar sau un buretel curat.

- Contureaza-ti sprancenele cu fard de pleoape. Deseori, sprancenele oamenilor devin mai rare pe masura ce imbatranesc. Daca esti una din acele persoane, contureaza-ti sprancenele cu fard de pleoape foarte asemanator culorii spencenelor tale, folosind o pensula de machiaj. In acest fel vei arata mai naturala decat folosind un creion de sprancene.

- Foloseste un fard crema pentru obraji. Iti poti construi un aspect tanar daca pielea ta pare proaspata in loc de mata. Din acest motiv e mai bine sa optezi pentru un fard de obraji sub forma de crema, decat unul pudra. Un blush crema iti va da un plus de hidratare, dar mai mult, dupa aplicare va arata mai natural pe fata.

- Foloseste un fard de pleoape sau creion deschis la culoare pe pleoapa inferioara. Ochii luminosi te fac mai tanara. Poti obtine acest efect prin acoperirea pleoapei inferioare cu un fard sau un creion deschis la culoare. Poti da aspectul unor ochi mai mari si mai vii prin curbarea genelor si folosirea rimelului.

- Aplica un luciu de buze cu efect de volum. Subtierea buzelor e un alt semn de imbatranire. Desi nu iti vei putea readuce buzele la forma de odinioara, le poti totusi face mai suple folosind un luciu de buze cu efect de volum. Pune luciu de buze pe o pensula pentru a putea netezi orice denivelari.

Regula generala in a purta machiaj pentru a arata mai tanara este sa eviti combinatiile de nuante inchise. Alaturarea de negru, maro ciocolatiu, gri si rosu intens pot da un aspect indraznet, dar si matur. Pentru a aparea tanara si plina de vitalitate, va trebui sa adaugi culori care iti deschid tenul, precum nuante de piersica, violet, auriu si crem.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Aplicarea corecta a machiajului nu este dificila. Acest lucru necesita atentie si o mana sigura. Iata ce...
Nu trebuie sa fiti artisti make-up pentru a crea un machiaj al fetei reusit si de efect. ...
O simpla aplicare de machiaj poate starni intr-o clipa interes pentru aspectul tau. In functie de aspectul...