Metode de aplicare a machiajului

Metode de aplicare a machiajului

Machiajul zilnic are rolul de a ascunde micile imperfectiuni, de a defini liniile fetei si de a va scoate in evidenta ochii.

Iata cateva metode de a aplicare a machiajului:

1

Pregatirea tenului
- Curatati-va fata dimineata, inainte de aplicarea machiajului, folosind un demachiant sau apa calduta, pentru a indeparta impuritatile, apoi stergeti-va usor cu un prosop moale.
- Apelati la metode de exfoliere, o data la cateva zile, deoarece acest lucru este esential pentru un look fresh al tenului. Puteti opta pentru o masca exfolianta sau pentru un gel exfoliant, insistand pe zonele care tind sa se usuce si sa se cojeasca.
- Aplicati o crema hidratanta, ca ultim pas in pregatirea tenului, inainte de aplicarea machiajului. Este indicat sa alegeti o crema potrivita tipului de ten, pe care sa o masati usor pe intreaga fata, inclusiv pe pleoape, buze si nas.

2

Aplicarea fondului de ten si a pudrei
- Aplicati un fond, potrivit nuantei tenului. Puteti opta pentru fond de ten lichid, sub forma de crema sau de tip BB. Daca aveti ten gras, atunci este indicat sa optati pentru fond de ten sub forma compacta sau de pudra.
- Aplicati crema anticearcan, potrivita nuantei tenului, sub ochi. Daca aveti tenul mai inchis pe aceasta portiune, puteti opta pentru un corector mai deschis cu o nuanta, dand astfel luminozitate ochilor si evitand aspectul obosit.   
- Aplicati o pudra, potrivita nuantei tenului, pe care sa o aplicati uniform, in miscari circulare, pe intreaga fata, cu ajutorul unei perii voluminoase. Pudra are rolul de a fixa fondul de ten pe fata, pentru intreaga zi, dandu-va un look natural.
- Aplicati fard de obraz, intr-o nuanta roz, care sa va sublinieze culoarea fetei, cu miscari circulare, pe exteriorul obrajilor.

3

Aplicarea fardului de pleoape si a rujului
- Aplicati un fard de pleoape in culori neutre, pentru un look simplu, de zi cu zi. Puteti opta pentru nuante de  maro, auriu, gri sau albastru, in functie de culoarea ochilor. Evitati culorile tipatoare, deoarece nu se potrivesc in timpul zilei.  
- Trasati o linie fina, la baza genelor, cu ajutorul unui creion de ochi, albastru inchis sau maro, pe timp de zi si negru pentru machiajul de seara.
- Aplicati mascara neagra sau maro, intr-un singur strat, atat pe genele superioare, cat si pe cele inferioare, de la baza acestora, spre exterior, intai la un ochi, apoi la celalalt.
- Aplicati un ruj roz neutru sau un lip gloss pentru machiajul de zi cu zi. Evitati sa folositi creion de buze sau ruj in culori puternice in timpul zilei. Pentru indepartarea excesului de ruj, strangeti un servetel intre buze.

Etichete: machiaj, fond ten, fard, ruj

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Machiajul este considerat o arta si nu oricine il poate realiza fara greseala. Conform unui studiu, majoritatea...
Iata cum puteti sa va ascundeti cosurile de pe fata cu ajutorul machiajului: Folositi intotdeauna o...
Cicatricile determina o multime de oameni sa fie exagerat de constienti de ele, avand un impact negativ...