Cum sa raspunzi la o oferta de munca

Cum sa raspunzi la o oferta de munca

Anumite companii trimit oferte de munca persoanelor cu calificari care se potrivesc locurilor de munca pe care le au disponibile.

Acum, daca primesti astfel de oferte ar trebui sa fii fericit pentru ca esti norocosul care a fost ales dintr-o multitudine de oameni care cauta loc de munca, de pe intreg teritoriul tarii. Principala regula pe care trebuie sa o urmezi cand primesti o oferta de loc de munca este sa raspunzi si sa confirmi oferta imediat.

Cu un raspuns rapid, vei putea incheia imediat intelegerea cu compania, daca decizi sa accepti oferta. Pe de alta parte, daca optezi pentru refuz, trebuie totusi un raspuns, cel putin de complezenta.

Iata cateva sfaturi pentru raspunsuri la oferte de munca:

- Aduna informatii legate de oferta de munca. Ai putea lua in considerare slujba, asa ca e bine sa obtii informatii fundamentale despre post. Cere parerea unor prieteni, familiei, unor profesionisti si angajati ai companiei. Afla conditiile de munca, remuneratia, precum si statutul companiei.

- Alcatuieste o lista cu avantajele si dezavantajele postului. Creeaza doua coloane si noteaza in fiecare, punctele negative si pozitive pe care le vei intalni in cazul in care vei lucra in compania mentionata. Lucrurile pe care trebuie sa le iei in considerare sunt salariul, beneficiile angajatului, pozitionarea si distanta de la domiciliu la locul de munca.

- Raspunde cat de repede posibil. De indata ce ai primit oferta, acorda-ti maxim doua zile pentru a da un raspuns. Daca oferta a fost primita pe email, raspunsul tau va ajunge la compania respectiva fara intarzieri. Dar daca e vorba de anunt postal, va ajunge in companie in cateva zile. Indiferent de caz, important e sa dai raspunsul imediat, astfel ca acea comanie sa afle daca esti sau nu interesat.

- Incepe scrisoarea de raspuns printr-o multumire. Exprima-ti aprecierea asupra oportunitatii prezentate. Apoi fa-ti cunoscute dorintele, clarificand daca vrei sau nu postul. Daca decizi sa nu accepti oferta, expune motivele. Tine minte ca motivele trebuie sa fie valide si justificate. Desi nu esti obligat sa accepti aceasta oferta, trebuie sa fii onest cu compania in cauza prin prezentarea unor motive reale pentru refuz. Daca oferi motivatii valide, vei avea in continuare o portita deschisa in compania respectiva in viitor, daca vei fi disponibil pentru oferta.

- Fii politicos si prietenos. Te poti mandri cu faptul ca acea companie te cauta, insa evita aroganta si infumurarea. Daca ai anumite pretentii, expune-le intr-o maniera subtila si pozitiva.

- Cere o descriere detaliata a postului. Afla programul de lucru, salariul, beneficiile si alte aspecte pertinente.

- Poarta-te, exprima-te si scrie cu profesionalism cand raspunzi unei oferte pentru loc de munca. Trebuie sa te straduiesti sa impresionezi in continuare angajatorii pentru a-i convinge ca nu s-au inselat in momentul in care ti-au oferit slujba. Impresioneaza-i si vor fi inclinati sa acorde avantajele aditionale dorite in cadrul postului.

Primirea unei oferte de munca nu inseamna neaparat ca te vei decide in graba sa iti abandonezi prezentul loc de munca in favoarea ofertei. Nu lua postul instant. Dupa cum am mai spus, reflecteaza si analizeaza daca oferta de job este mai buna decat jobul tau actual. Succes!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Interviul de angajare a devenit un fenomen esential, intr-o lume în care orice companie cauta cei mai...
Relatiile sunt una din cele mai eficiente metode pentru a gasi “reteaua ascunsa a locurilor de munca”. ...