4 metode de preparare a cotletelor de miel

4 metode de preparare a cotletelor de miel

Cotletele de miel pot fi folosite pentru a crea retete deosebite, chiar daca nu sunteti bucatari experimentati.

Iata 4 metode de preparare a acestora:  

Ingrediente ( pentru 4 portii):

• 8 cotlete de miel, din pulpa superioara, a cate 100 de grame fiecare

• 1/4 lingurita de sare

• 1/8 lingurita de piper negru

• 1 ceapa medie maruntita (optional)

• 1/2 lingurita de oregano uscat (optional)

• 1/2 lingurita de cimbru uscat (optional)

• 1/2 lingurita de praf de usturoi (optional)

• 1/2 cana de supa de miel sau vita (optional)

• Ulei de floarea-soarelui (optional)

1. Prepararea cotletelor de miel la tigaie:

• Incalziti o tigaie mare, antiaderenta, la foc mediu inspre mare.

• Asezonati cotletele de miel, frecandu-le bine pe ambele parti cu sare, piper, oregano, cimbru si pudra de usturoi.

• Gatiti cotletele timp de 3-4 minute pe fiecare parte, intorcandu-le doar o data.

• Puneti cotletele de miel la o parte, pentru a se odihni si acoperiti-le cu o folie de aluminiu, pentru a ramane calde.

• Gatiti ceapa maruntita in tigaie, timp de 2-4 minute, pana se inmoaie si se caramelizeaza usor. Puteti sari peste acest pas daca nu va place ceapa.

• Turnati supa de miel sau vita in tigaie, pentru a desprinde bucatelele lipite si fierbeti sosul pana se ingroasa usor.

• Turnati sosul peste cotletele de miel si serviti-le calde.

2. Pregatirea cotletelor de miel la cuptor

• Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius si puneti hartie de copt sau ulei intr-o tava.

• Asezonati cotletele de miel, frecandu-le bine pe ambele parti cu sare, piper, oregano, cimbru si pudra de usturoi.

• Puneti cotletele de miel in tava si asezati ceapa in jurul acestora, fara a le acoperi. Daca nu va place ceapa, puteti sa nu o folositi.

• Gatiti cotletele de miel la cuptor, timp de 10 minute pe fiecare parte, pana cand ating o temperatura de 155 de grade Celsius la interior.  

• Lasati cotletele sa se odihneasca timp de 5 minute si serviti-le calde, cu sau fara ceapa.

3. Pregatirea cotletelor de miel in slow cooker (cucta):

• Acoperiti cu ceapa fundul unei cucte de 3 litri.

• Asezonati cotletele de miel, frecandu-le bine pe ambele parti cu sare, piper, oregano, cimbru si pudra de usturoi.

• Asezati cotletele de miel peste stratul de ceapa din cucta.

• Gatiti cotletele la foc mic, timp de 4-6 ore, pana cand carnea devine suficient de frageda, pentru a fi desprinsa cu furculita.

• Puneti cotletele de miel pe un platou, acoperiti-le cu sos si serviti-le calde.

4. Pregatirea cotletelor de miel pe grill:

• Ungeti grill-ul cu ulei si incingeti-l bine.
o Tigaia grill pentru aragaz trebuie incalzita la foc mare, timp de 10-15 minute, acoperita cu un capac.
o Gratarul de exterior trebuie incins bine cu carbuni.

• Taiati grasimea in exces de pe cotletele de miel, cu ajutorul unui cutit ascutit.

• Asezonati cotletele de miel, frecandu-le bine pe ambele parti cu sare, piper, oregano, cimbru si pudra de usturoi.

• Gatitit cotletele cate 4-5 minute pe fiecare parte, intorcandu-le o singura data, pana cand temperatura interna ajunge la 155 grade Celsius.

• Luati cotletele de miel de pe grill, lasati-le sa se odihneasca 5 minute si serviti-le calde.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Broccoli este una dintre legumele cele mai sanatoase pentru organsimul uman, acesta fiind indicat de medici pentru...
Galbiorii sunt bogati in vitamina D, la fel ca toate ciupercile. Vitamina D este cunoscuta pentru proprietatile...
Prajitura cu dovleac este un desert de sezon, ce poate fi servita ca atare sau cu diferite...