Ciulama de vitel

Ciulama de vitel

Ciulamaua de vitel se obtine din zeama de carne, bucati de vitel si sos alb.

In apa de fierbere se adauga si zarzavat pentru a desavarsi gustul preparatului.

Ciulamaua se mai prepara si cu carne de pasare (pui, curcan, gaina) si se serveste cu mamaliga.

Ingrediente:

- un kg carne vita sau vitel (fierbe mai repede, e mai frageda),
- un litru apa,
- un morcov,
- o ceapa,
- un patrunjel,
- un lingura de unt,
- o lingura de faina,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se taie carnea in bucatele potrivite. Se pune la fiert cu un litru de apa rece si sare.

2

Carnea trebuie sa fie acoperita cu apa. Cand da in clocot, se ia spuma de 2 - 3 ori.

3

Se adauga un morcov, o ceapa si o radacina de patrunjel.

4

Se lasa sa fiarba incet. Cratita se tine pe trei sferturi acoperita. Separat, intr-o cratita, se prajeste, fara sa se rumeneasca, o lingura de faina cu o lingura buna de unt.

5

Se stinge cu zeama in care a fiert carnea.

6

Se lasa sa dea cateva clocote. Sosul trebuie sa fie gros ca o smantana si fara nici un cocolos.

7

Se toarna sosul peste carne, dupa ce s-a scos zarzavatul, se tine fierbinte pe foc, fara sa fiarba.

8

Daca mancarea nu este servita imediat, se tine cratita in apa fierbinte, iar deasupra se pun cateva bucatele de unt proaspat, ca sa nu se formeze pielita.

9

Dupa gust, se pot adauga in ciulama si ciuperci taiate si inabusite in unt.

Ciulamaua este servita cu patrunjel verde, tocat marunt pentru a-i oferi acestui preparat alb mai multa culoare.

Etichete: ciulama, vitel, carne

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ciulamaua se poate prepara cu carne de pasare, dar si cu organe de vaca. Noi va sugeram...
Carnea de pui fiarta impreuna cu zarzavat de supa si asezonata cu sos alb constituie o mancare...
Mai putin populara comparativ cu ciulamaua de pasare sau de ciuperci, cei care prefera carnea de ovine,...