Creier pane in aluat

Creier pane in aluat

Creierul se poate praji si consuma ca atare sau se prepara un aluat in care este imbracat. Creierul de vita se prajeste crud sau se fierbe mai intai ca sa ramana curat.

Ingrediente:

- 1 creier de vaca,
- 125 g faina,
- 1 ceasca de lapte,
- 1 lingurita de ulei,
- 1 ou,
- 2 linguri de untura,
- sare.

Mod de preparare:

1

Inainte de a fi curatat, creierul trebuie tinut cel putin o ora in apa rece, ca sa iasa tot sangele si cheagurile.

2

Se schimba apa o data sau de doua ori. Se scoate, se curata pielita de deasupra, incet ca sa nu se sfarame, se mai spala odata si se pune la fiert in apa calduta, cu sare si foarte putin otet. Se lasa sa se raceasca in apa lui.

3

Se scurge, se taie felii de grosimea degetului.

4

Se face un aluat nu prea ros din faina, sare, lapte, o lingurita de ulei, un galbenus si albusul batut spuma.

5

Se inmoaie feliile de creier in aluat si se frig in untura fierbinte.

Creierul pane se serveste cu garnitura de mazare boabe, cu fasole verde sau cu sos de rosii.

Etichete: creier pane, vita, aluat

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Creierul pane contine si mai multe grasimi decat cel fiert, de aceea nu este recomandat persoanelor care...
Dintre toate preparatele culinare pe care le consumam la un pranz obisnuit sau la cina, creierul contine...
Rasolul de vita se fierbe in apa rece impreuna cu o lingura de grasime si una de...