Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Creierul se poate praji si consuma ca atare sau se prepara un aluat in care este imbracat. Creierul de vita se prajeste crud sau se fierbe mai intai ca sa ramana curat.
Ingrediente:
Creierul se poate praji si consuma ca atare sau se prepara un aluat in care este imbracat. Creierul de vita se prajeste crud sau se fierbe mai intai ca sa ramana curat.
Ingrediente:
- 1 creier de vaca,
- 125 g faina,
- 1 ceasca de lapte,
- 1 lingurita de ulei,
- 1 ou,
- 2 linguri de untura,
- sare.
Mod de preparare:
Inainte de a fi curatat, creierul trebuie tinut cel putin o ora in apa rece, ca sa iasa tot sangele si cheagurile.
Se schimba apa o data sau de doua ori. Se scoate, se curata pielita de deasupra, incet ca sa nu se sfarame, se mai spala odata si se pune la fiert in apa calduta, cu sare si foarte putin otet. Se lasa sa se raceasca in apa lui.
Se scurge, se taie felii de grosimea degetului.
Se face un aluat nu prea ros din faina, sare, lapte, o lingurita de ulei, un galbenus si albusul batut spuma.
Se inmoaie feliile de creier in aluat si se frig in untura fierbinte.
Creierul pane se serveste cu garnitura de mazare boabe, cu fasole verde sau cu sos de rosii.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.