Friptura de vitel si rinichi la cuptor

Friptura de vitel si rinichi la cuptor

Pentru friptura de vitel se alege o bucata de carne care sa cuprinda si rinchii.

Ingrediente:

- 1,5 kg carne,
- o lingura de untura,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se alege o bucata de carne cu rinichi. Se desprinde rinichiul, scotand grasimea din jur.

2

Cu un cutit ascutit se desfac oasele, iar carnea se bate usor cu latul unui satar pentru a o fragezi.

3

Se intinde apoi carnea pe fund, se asaza rinichiul la loc, se da putina sare, se ruleaza carnea in jurul rinichiului si se inveleste totul intr-o fasie subtire de grasime scoasa de la rinichi.

4

Friptura de vitel astfel pregatita se leaga cu ata si se da la cuptor intr-o tava. In care se adauga o lingura de untura.

5

Carnea de vitel se tine la cuptor o ora si jumatate la foc potrivit.

6

Se unge din din cand in cand cu zeama pe care o lasa.

7

Se serveste cu macaroane, cu cartofi sau cu diferite zarzavaturi.

8

Sosul din cratita, dupa ce s-a scurs grasimea, se lasa sa fiarba cu doua Iinguri de apa.

9

Se strecoara si se serveste in sosiera.

Etichete: carne, carne vitel, friptura

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru aceasta reteta, untura poate fi inlocuita cu ulei, iar in loc de carne de vita la...
Tocana de vitel este un preparat traditional romanesc care se prepara in special in sezonul rece si...
Roast Beef-ul este o friptura de vita frageda si impanata, luata de la coaste. Ingrediente: - 2...