Gulas din carne de vita cu galuste

Gulas din carne de vita cu galuste

Preparat asemanator cu papricasul, gulasul cu galuste este foarte gustos in special cu vita.

Pentru cei care nu agreeaza carnea de vita, o pot inlocui cu pui, dar si cu carne de porc.

Ingrediente:

- un kg carne,
- o lingura de untura,
- 4 cepe mijlocii,
- 1/2 lingurita de boia de ardei,
- o lingura de bulion sau 5 rosii.

Pentru galuste:

- o lingura de unt sau untura,
- un ou,
- 2 linguri de faina,
- o lingura de apa,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se taie carnea in bucati potrivite si se prajeste cu o lingura de untura.

2

Se adauga ceapa taiata felii subtiri. Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda.

3

Cand incepe sa se rumeneasca, se adauga boiaua de ardei, bulionul de rosii sau rosiile curatite de coji si de seminte, sare si putina apa.

4

Se lasa sa fiarba inabusit, adaugand din cand in cand putina apa, pana ce se fragezeste carnea.

5

Separat se freaca o lingura de unt sau de untura cu un ou, faina, putina apa si sare.

6

Se amesteca totul bine. Se ia cu lingurita din pasta si se da drumul galustelor in apa clocotita.

7

Se tin sa fiarba 10 minute. Se scurg si se pun in mancare sau se oparesc cu unt si se servesc ca gamitura.

Mancarea trebuie sa fie foarte fierbinte.

Etichete: carne, carne vita, gulas, galuste

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru rulada umpluta cu ficat se foloseste carne de vita. Ingrediente: - un kg carne de vaca,...
Daca nu sunteti vegetarieni si nu este zi de post, ghiveciul cu legume poate fi asezonat cu...
Varza acra cu carne de vita sau porc se prepara in sezonul rece cand se pune varza...