Limba rasol

Limba de vita sau de porc se poate fierbe impreuna cu zarzavat de supa si se serveste cu sosul dorit.

Iata cum se prepara limba rasol, fie ca preferati limba de vita sau de porc.

Limba rasol

Ingrediente:

- o limba cam de 1 kg,
- 3 litri apa,
- 2 cepe,
- un patrunjel,
- 10 boabe piper,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se spala limba in mai multe ape si se tine o ora in apa rece, inainte de a fi pregatita.

2

Se pune la fiert intr-o oala cu apa rece.

3

Cand incepe sa dea in clocot, se ia spuma, se adauga zarzavatul, sare, piper, se acopera si se lasa sa fiarba potolit timp de trei ore (limba de vitel si cea de purcel fierb mai repede).

4

Se curata fierbinte de piele, incepand de la varf, tragand usor si ajutandu-ne cu un cutit mic.

5

Se serveste fierbinte cu sos de hrean, de rosii sau cu alt sos. Zeama in care a fiert poate servi la pregatirea unei supe de zarzavat.

Etichete: limba, rasol, sos rosii, sos

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Limba cu sos de rosii se prepara similar cu limba cu masline, care se consuma tot cu...
Preparata la inceput in Italia, Grecia si Turcia, tari in care maslinii se gasesc din abundenta, limba...
Rasolul de vita se fierbe in apa rece impreuna cu o lingura de grasime si una de...
asd