Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Ostropelul se poate obtine din carne obtinuta de la pasarile de curte, dar si din prepelite.
Ostropelul se poate obtine din carne obtinuta de la pasarile de curte, dar si din prepelite.
In ambele situatii, se folosesc aceleasi ingrediente.
Ingrediente:
- 5 prepelite,
- o lingura untura,
- 3 cepe,
- 1/2 lingura de faina,
- o lingura de bulion,
- 2 catei de usturoi,
- sare,
- 10 boabe piper,
- o foaie de dafin,
- 2 linguri de otet de vin.
Mod de preparare:
Se curata prepelitele, se sareaza si se inabusa intr-o cratita cu putina untura.
Se lasa sa se rumeneasca.
Se adauga cepele taiate felii subtiri, faina si se amesteca pana incepe sa se rumeneasca.
Se stinge cu putina apa. Se mai adauga o lingura de bulion, usturoiul, sarea, piperul, o frunza de dafin.
Se toarna sosul peste carne, se lasa sa fiarba pana ce rata este destul de frageda.
Cand este aproape gata, se adauga otetul. Se lasa sa mai dea un clocot.
Sosul trebuie sa fie potrivit de scazut pentru ca mancarea sa poata fi servita.
Mod de servire:
Ostropelul se serveste cu pireu de cartofi.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.