Pui cu mazare verde

Pui cu mazare verde

Preparata sote sau combinata cu pui, mazarea este o leguma apreciata pentru gustul sau deosebit.

Ingrediente:

- un pui mare,
- 750 g mazare boabe sau echivalentul la o cutie de mazare mare,
- o lingura de unt sau ulei,
- o ceapa,
- un morcov,
- 1 lingurita de zahar,
- sare,
- putin suc de rosii,
- 1 lingurita de marar verde, tocat.

Mod de preparare:

1

Puiul curatat se spala in mai multe ape si se taie in sase sau opt bucati potrivite.

2

Carnea de pui se spumeaza, apoi se pune in vasul de fierbere putin ulei si se adauga morcovul taiat rondele, ceapa taiata solzisori si mazarea verde in caz ca folositi mazare proaspata.

3

Se adauga apa si se lasa totul sa fiarba inabusit, la foc potrivit.

4

Cand mazarea este pe jumatate fiarta, se pun sarea si zaharul.

5

Se adauga jumatate pahar suc de rosii sau o lingura de bulion diluata in apa.

6

Daca intre timp mancarea scade prea tare, se mai adauga cate o lingura de apa.

7

Inainte de a se lua de pe foc se pune marar verde tocat fin.

Daca preparati aceasta reteta cu mazare deja fiarta, conservata la borcan, mazarea se adauga in ultimele 10 minute de fierbere.

Etichete: mazare, pui, carne, reteta

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Puiul cu mazare pastai este la fel de gustos ca si carnea de pui cu fasole pastai. ...
Daca aveti pofta de un aperitiv hranitor si satios incercati reteta de rosii umplute cu carne si...
Pilaful de pui se obtine din carne de pasare cu orez, ceapa si condimente, adaugate dupa gust. ...