Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Budinca cu carne si cartofi este o reteta consistenta care poate fi servita atat la pranz, cat si la cina.
Budinca cu carne si cartofi este o reteta consistenta care poate fi servita atat la pranz, cat si la cina.
Ingrediente:
- 500 g carne,
- o ceapa,
- o felie de paine,
- 2 linguri de unt (sau untura),
- o lingura faina,
- 1/2 ceasca zeama de carne (sau apa),
- 300 g cartofi,
- sare, piper,
- verdeata,
- o lingura de pesmet.
Mod de preparare:
Se da prin masina de tocat carnea impreuna cu ceapa si miezul de la o felie de paine muiat si stors.
Se infierbanta intr-o tigaie o lingura de unt sau de untura, se pune carnea si cand incepe sa se rumeneasca, se presara faina.
Se amesteca si se stinge cu zeama de carne.
Se adauga sare, piper si putin marar sau patrunjel tocat. Separat se fierb cartofii, se curata de coaja si se trec prin masina de tocat.
Se unge cu unt o forma de sticla rezistenta la foc, se presara pesmet si se asaza un strat de carne, unul de cartofi, si asa mai departe.
Deasupra se toarna o lingura de unt si se presara pesmet. Se tine la cuptor pana se rumeneste.
Se serveste cu un sos de rosii. Se spala cateva rosii frumoase, se rup bucati si se pun sa fiarba; se trec prin sita, se adauga sarea, zaharul, untul si frunza de telina.
Se lasa sa mai fiarba pana se ingroasa cat trebuie.
Mod de servire:
Budinca de carne cu cartofi seamana foarte mult cu musacaua de cartofi si se serveste cu sos de rosii.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.