Rulada de vitel

Rulada de vitel

Rulada obtinuta din orice tip de carne si umpluta cu  ingrediente cum ar fi: carne, ficatei, legume, ou, paine si lapte este gustoasa si hranitoare.

Aceasta se prepara de regula la cuptor si poate fi servita cu garnitura de legume, cu spaghete sau cu pilaf, dupa preferinte.

Iata o reteta de week-end de rulada cu vitel, care poate fi pregatita de orice gospodina priceputa in arta culinara.

Ingrediente:

- 1 kg carne macra,
- o felie de paine,
- 100 g slanina,
- un ou,
- sare, piper,
- 2 cepe,
- un morcov,
- o lingura de untura,
- un paharel de vin alb.

Mod de preparare:

1

Se taie carnea felii ca pentru snitele, de un centimetru grosime.

2

Se bat feliile de carne cu ciocanul de lemn pentru a se subtia aproape la jumatate, fara insa sa se rupa.

3

Se taie marginile cu cutitul, astfel incat bucatile obtinute sa aiba aceeasi marime, cam de 10 cm pe 15 cm.

4

Resturile de carne se dau de doua ori prin masina, impreuna cu o bucatica de miez de paine muiat in lapte si stors si 100 grame de slanina proaspata.

5

Se amesteca bine intr-un castron, impreuna cu un ou, sare piper. Se uda un fund de lemn si se asaza bucatile de carne una langa alta.

6

Pe fiecare bucata se pune o cantitate egala de umplutura, care se intinde cu un cutit ud, apoi se ruleaza si se leaga cu ata. Se asaza intr-o cratita felii subtiri de ceapa, cu o lingura de untura, iar peste ele un rand de felii de morcov.

7

Se pun ruladele deasupra, una langa alta, nu insa prea stranse. Se dau la cuptor, pana incep sa se rumeneasca.

8

Se toarna apoi un paharel de vin si, daca este, zeama de carne. Se acopera si se lasa sa fiarba inabusit un ceas si un sfert.

9

Se scoate capacul si se uda de cateva ori carnea cu sosul scazut din cratita.

10

Se scot ruladele, se desfac atele, se tin la cald. Se scurge grasimea din cratita; in sosul care a mai ramas, se adauga doua Iinguri de apa si se lasa la foc iute sa dea cateva clocote.

11

Se trece prin sita, se toama peste rulade.

Rulada de vita se serveste cu macaroane sau cu piure de legume.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru rulada de carne se folosesc diverse umpluturi. Noi va propunem o reteta satioasa de care este...
Pentru rulada umpluta cu ficat se foloseste carne de vita. Ingrediente: - un kg carne de vaca,...
Ruladele cu carne se pot umple cu legume, paine, lapte, dar si cu slanina. Noi va propunem...